Dan odprtih vrat Radenske navdušil odrasle in predvsem otroke

»Trije srčki« še dihajo s krajani!

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. junij 2017 ob 08:30
Dan odprtih vrat Radenske 2017

Dan odprtih vrat Radenske 2017

V Boračevi pri Radencih, kjer posluje največji slovenski polnilec mineralnih in izvirskih voda – Radenska tri srca, je konec minulega tedna potekal tradicionalni "Dan odprtih vrat Radenske 2017", ko so si številni obiskovalci od blizu in daleč, domačini in bivši zaposleni lahko ogledali opremo in prostore obrata polnilnice in se seznanili z novostmi. Teh ni malo, saj se prav letos predstavljajo z mnogimi novimi izdelki, pa tudi novo embalažo. Celotno dogajanje pa je še enkrat potrdilo, da "trije srčki", ne glede na tujo lastnino, še vedno dihajo s krajani iz Radencev in okolice. Med otroki, ki jih je bilo največ, je bila v krogu Radenske najbolj zanimiva vožnja s turističnim vlakcem, balončki-srčki in aquazorbing, piknik za družine, pa tudi ogled nove hale za polnjenje mineralne vode v plastenkah. Videti je tudi, da se je začela glavna sezona mineralnih voda in drugih napitkov izpod marele Radenske, saj so zaposleni tudi v času odrtih vrat polnili tisoče steklenic, plastenk in pločevink. Letos bo sicer moč kupiti izdelke Radenske v prav vseh turističnih središčih ob Jadranskem morju, v kratkem pa bo z delom začela še tretja izmena zaposlenih.

"Radenska je tradicionalno odprla svoja vrata za vse sosede ter druge krajane Radencev in okolice. Za dan odprtih vrat smo tudi tokrat pripravili bogat program, ki je Boračevo spremenil v pravi park doživetij. Tako tudi letos nadaljujemo dolgoletno tradicijo druženja s sosedi, prijatelji in sokrajani. Veseli smo, da se je lanskoletni premik dneva odprtih vrat v obdobje tik pred poletjem dobro prijel, zato smo v tem stilu nadaljevali tudi letos. Ponosni smo, da se naši sokrajani vsako leto k nam radi vračajo ter z nami delijo svoja razmišljanja, vtise, izkušnje. Letos smo dogodku dodali tudi humanitarno noto, s čimer bomo lepo zaključili tudi aktivnosti letošnjega Maratona treh src," je dejal Marián Šefčovič, direktor Radenske.

Na Dnevu odprtih vrat je Radenska tako Anini zvezdici predala bon v višini 1.500 evrov, ki so jih na otvoritvenem dogodku maratona in na samem maratonu prispevali obiskovalci ter Radenska. Prispevali so za nakup hrane in higienskih pripomočkov, na dogodku pa so zbirali tudi sredstva za družino iz lokalnega okolja. Kakorkoli že, dan odprtih vrat je sicer bil poln nepozabnih doživetij. Na ogled se je postavil obrat Radenske, ki so si ga obiskovalci lahko ogledali med vožnjo s turističnim vlakcem, polnilno linijo pa z razglednega hodnika. Za družine so pripravili družinske piknik kotičke in za otroke zabavo z velikanskimi milnimi mehurčki in balončki. Mali in veliki so svoj pogum lahko preizkusili na aquazorbingu ter se pomerili v odbojki s posebno #NORCI žogo. Poskrbljeno je bilo še za vrsto drugih družabnih in zabavnih iger ter nastope nadarjenih umetnikov iz lokalnega okolja. Svoje talente so tako predstavili otroci zaposlenih v Radenski, plesalci Plesne šole Zeko, odlična harmoničarka, devetletna Eva Tompa in Tina Kranjc, folklorni plesalci KD Janko Divjak in Nina Kolar na violini. Za glavno glasbeno vzdušje pa je na dogodku s koncertom poskrbela skupina The Cock Tails. Dogodek je vodil Emil Šmid, ki je čez dan trgovski potnik Radenske, poznamo pa ga tudi kot moderatorja Veveričkinega in Srčkovega teka na Maratonu treh src in še nekaterih prireditev in dogodkov.

Sicer pa je vse na dnevu odprtih vrat Radenske bilo brezplačno, od vstopnine, vožnje s turističnim vlakcem, prehrane, pijače, delavnic, zabave, iger ipd.


Več v Družabno