Ogledali so si največje slapove v Evropi

Člani in članice Društva za osteoporozo Ljutomer so se podali v Švico in Lihtenštajn ter si ogledali tudi Renske slapove in otok cvetja Mainau

Prlekija-on.net, nedelja, 25. junij 2017 ob 12:00
Izlet Društva za osteoporozo Ljutomer

Izlet Društva za osteoporozo Ljutomer

Člani in članice Društva za osteoporozo Ljutomer, so se med 16. in 18. junijem podali na izlet v Švico in Lihtenštajn ter si ogledali tudi Renske slapove in otok cvetja Mainau, ki se nahaja sredi Bodenskega jezera in leži na stiku Avstrije, Nemčije in Švice.

Prvi dan so se že zjutraj odpravili iz Ljutomera v smeri Maribora in Dravograda v Avstrijo na relaciji Beljak-Spittal-Lienz-lnnichen. V Italijo so vstopili po dolini Pusttertal ter se podali nazaj v Avstrijo preko Brennerja, po slikoviti gorski avtocesti in preko "Europabrucke" v Innsbruck. Tam so imeli postanek za panoramski ogled mesta in sprehod v mestno jedro za krajši obhod nekaterih zanimivosti ("zlata streha", katedrala sv. Jakoba, dvorna palača ...). Pot so nadaljevali do Lihtenštajna, kjer so si ogledali mesto Vaduz.

Drugi dan so po zajtrku imeli celodnevni izlet v Luzern, eno najlepših švicarskih mest. Opravili so panoramski ogled mesta ob jezeru Vierwaldstatt, v katerem je živel tudi Richard Wagner. Sprehodili so se do levjega spomenika, katedrale, pokritega srednjeveškega mostu ... V popoldanskem času so se povzpeli na znamenito razgledno točko Mont Pilatus z gondolo in zobato železnico. Ob lepem vremenu so imeli čudovit razgled na jezero Vierwaldstatt in na precejšen del švicarskih Alp.

Tretji dan so imeli zgoden odhod proti Schaffhausnu, kjer so obiskali Renske slapove, ki so največji slapovi v Evropi ter nadaljevali proti Bodenskemu jezeru. Nato so prestopili nemško mejo pri Konstanzu in si ogledali razstavo cvetja na otoku Mainau. Po ogledu je sledilo še prečkanje Bodenskega jezera s trajektom in povratek preko Bavarske in Avstrije proti Sloveniji.


Več v Družabno