Mele: Slike dveh ustvarjalcev – očeta in sina

Razstava v »Spominski hiši Šaruga« skozi vse letošnje poletje

Prlekija-on.net, torek, 27. junij 2017 ob 08:52
Župan Janez Rihtarič med obiskovalci razstave

Župan Janez Rihtarič med obiskovalci razstave

Na spletnih straneh »Prlekije« smo poročali o samostojni slikarski razstavi sodelavca imenovanega medija, ki jo je pripravil v prostorih Zveze kulturnih društev Lendava 16. maja zvečer in je bila na ogled do 20. junija. Od tam je Filip Matko Ficko svoja dela, akrile na platnu, preselil na Mele pri Gornji Radgoni, kjer je bila odprta likovna razstava v soboto, 24. junija popoldne.

Toda tokrat v galeriji »Spominska hiša Šaruga« (oljarna) Mele niso na ogled le slike prej imenovanega avtorja, pač pa tudi slike (tempere, gvaši in akrili na platnu) njegovega sina Marka Matka Ficka. O razstavi »uigranega dueta« je na otvoritvi govorila Milena Marija Reščič, ki je ob tem vse prisotne spomnila tudi na praznovanje Dneva državnosti - 25. junij. Obiskovalcem na otvoritvi ter čestitkam za razstavo se je pridružil župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, ki si je »vzel čas« kljub številnim obveznostim prav v času praznovanja občinskega praznika Občine Radenci.

Omenjena razstava del dveh ustvarjalcev iz Radenec - očeta in sina - bo v prostorih galerije »Spominska hiša Šaruga« (oljarna) na Meleh na ogled skozi vse letošnje poletje.

Marija Erveš


Več v Kultura in izobraževanje