Nebo nad Pomurjem okrasili pisani baloni

Na prireditvi je sodelovalo 19 balonarskih ekip iz Slovenije, Avstrije, Poljske, Slovaške in Hrvaške

Prlekija-on.net, torek, 27. junij 2017 ob 10:35
DP v letenju s toplozračnimi baloni

DP v letenju s toplozračnimi baloni

Balonarji so v nedeljo, 25. junija, končali državno prvenstvo. Slovenski državni prvak je Aleš Švagelj iz Balonarskega kluba Uranos. Med prekmurskimi piloti je Dejan Buzeti osvojil peto mesto in Silvo Vohar sedmo, oba iz Balonarskega kluba Bakovci.

Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote je bil organizator »Odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2017«, ki je potekalo od 21. junija do 25. junija 2017 na Letališču Murska Sobota.

Prireditev, na kateri je sodelovalo 19 balonarskih ekip iz Slovenije, Avstrije, Poljske, Slovaške in Hrvaške, je bilo priznano kot odprto državno prvenstvo s strani Letalske zveze Slovenije in FAI (Fédération Aéronautique Internationale) tekmovanje II. kategorije.

Tekmovalci so se v treh dneh pomerili v desetih nalogah in to v takih, ko so morali tekmovalci ostati čim bližje vzletnemu mestu, do takih, ko so si piloti sami izbrali točko, kateri so se morali v nadaljevanju poleta čim bolj približati. Najbolj zanimivo je bilo v soboto, ko so se morali tekmovalci nad soboško kamešnico pomeriti v nalogi key grab. Zmagovalec te naloge je bil Helmut Pöttler, ki je za nagrado dobil kajak, podjetja Roto, s podpisom Petra Kauzerja.

Slovenski državni prvak v letenju s toplozračnimi baloni je postal Aleš Švagelj iz BK Uranos, drugi je bil Vito Rome prav tako iz BK Uranos in tretji Radoš Švagelj iz BK Roto. Zmagovalec odprtega državnega prvenstva je postal Helmut Pöttler, drugi je bil Daniel Kusternigg oba iz Avstrije in tretja Daria Dudkiewicz Golawska iz Poljske.


Več v Zanimivosti