Skozi Prlekijo peljala karavana električnih avtomobilov

Prvi dan je električna vozila pot vodila od avstrijskega Teichalma do Kidričevega, Ptuja in nato do Murske Sobote

Prlekija-on.net, sobota, 1. julij 2017 ob 08:59
Reli e-via 2017, foto: Sara Vinkovič

Reli e-via 2017, foto: Sara Vinkovič

Na preizkušnji e-via 2017 se je v petek, 30. junija, 36 električnih avtomobilov podalo na dvodnevno 460 km dolgo pot. Pot je ekipe prvi dan vodila od avstrijskega Teichalma do Kidričevega, Ptuja in nato do Murske Sobote. Do cilja prvega dne so se zapeljali tudi skozi Prlekijo. Cilj dvodnevnega relija je kraj Bad Blumau, kamor bodo tekmovalci prišli predvidoma v soboto ob 18. uri.

E-via – reli z električnimi vozili 2017 je organizirana v sklopu projekta »E-SME – E-Mobility meets SME's (E-mobilnost sreča MSP). Namen dogodka, ki se je 30. junija in 1. julija odvijal tretjič po letih 2012 in 2014, pa je predvsem informiranje in osveščanje javnosti.

V petek je v sklopu mednarodne preizkušnje električnih vozil e-via 2017 v Murski Soboti potekala tudi prireditev Prihodnost trajnostne mobilnosti v mestu. Glavni namen prireditve je bila predstavitev primera trajnostno naravnanega mesta in okolju prijazne mobilnosti, s poudarkom na električnih vozilih. Dogodek je potekal v okviru čezmejnega projekta E-SME (električna mobilnost sreča MSP-je v okviru programa »Interreg Slovenija – Avstrija«), partner v projektu je Razvojni center Murska Sobota.

Polnilnica za električna vozila tudi v Ljutomeru
Od sredine meseca maja pa je tudi Ljutomer bogatejši za polnilnico za električna vozila, ki je nameščena neposredno ob avtobusni postaji, na parkirišču nekdanje tržnice. Gre za polnilno postajo proizvajalca Etrel d.o.o., ki omogoča polnjenje do dveh vozil hkrati z močjo do 22kW po vozilu.


Več v Zanimivosti