Radgonski tretjeligaš začel s pripravami

Ne želijo biti »topovska hrana« na vzhodu!

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. julij 2017 ob 08:46
Priprave ŠNK Radgona

Priprave ŠNK Radgona

Kar 23 nogometašev ŠNK Radgona se je drugi dan letošnjega julija, pod vodstvom trenerja Borisa Lazića in njegovega pomočnika Boruta Uhana, udeležilo "spoznavalnega" srečanja in hkrati prvega treninga za nastop v III. SNL, vzhod. Na lepem travniku TŠC Trate je bila večina starih znancev, ki so že doslej igrali pri ŠNK Radgona, bodisi v članski ali mladinski ekipi. Zraven je bil le novi vratar Dragan Topić, okrepitev iz Maribora, prvi trening pa je upravičeno zamudil novi napadalec, ki je prav tako prišel iz Maribora, sicer makedonski nogometaš Vasil Josifovski. Ob tem se je članskemu moštvu pridružilo še šest perspektivnih mladincev. Ob tem v klubu pričakujejo še vsaj tri igralce, tako da bi trener imel na razpolago okoli 26 nogometašev. Vsi, ki so že na razpolago bodo sedaj trenirali vsakodnevno, nekaj prvih dni tudi dvakrat na dan, dopoldan in pozno popoldan.

Trener Lazić, ki ima novega pomočnika, ki bo na razpolago tudi kot igralec prvega moštva in še trener kadetske ekipe, Borut Uhan, je med drugim povedal, da v prvih dveh tednih, razen medsebojnega igranja, ne bodo imeli pripravljalnih tekem. Nato jih bo na sporedu kar nekaj, najprej na turnirju v Odrancih, kjer naj bi poleg gostiteljev in ŠNK Radgone, nastopila še tretjeligaša Lušt Beltinci in Polana. Malo pozneje bodo nastopili tudi na turnirju v Tišini, vmes pa bo še nekaj pripravljalnih tekem predvsem z močnejšimi ekipami. "Prepričan sem, da ne bomo topovska hrana na tretjeligaškem vzhodu, le pripraviti se moramo najbolje kar lahko. To pa je odvisno samo od vas samih. Kdor ne bo vneto treniral, seveda ne bo imel možnost za igranje. Torej vsi štartate iz enake pozicije in do prvenstva bo jasno, kako se je kdo pripravil in kaj želi doseči", je med drugim dejal trener Lazić, ki je ponovil, da nikogar ne bo v nič "silil".

Kar nekaj pikrih pa je na račun nogometašev, ki so v minuli sezoni zamudili veliko priložnost za osvojitev 1. mesta v I. MNL Murska Sobota, izrekel zastopnik kluba Benjamin Krajnc. "Zaradi vas samih in ne zaradi trenerja, ki odlično dela, a nikogar ne sili, da mora trenirati, ali kogarkoli drugega, smo v minuli sezoni osvojili šele 3. mesto, namesto prvega ali drugega. In če ne bi bilo spleta okoliščin se sedaj ne bi pripravljali za 3. ligo, temveč bi še naprej igrali v I. MNL. Kakorkoli že, tudi sam verjamem, da v 3. ligi ne bi smeli biti, kot nekateri pišejo po forumih, topovska hrana oz. muha enodnevnica. Seveda to je spet odvisno od vas. Upam in verjamem, da se tega zavedate in da bomo tudi v prihodnji sezoni v isti ligi", je med drugim, v pozdravnem nagovoru pred prvim treningom, dejal Krajnc, ki je dodal, da vsi igralci, ki so v pogonu, tudi novinca iz Maribora, igrajo pod enakimi pogoji in s tem zanikal "govorice ulice", češ kako bodo pogoji različni. Krajnc je prav tako izrazil upanje, da bo v kratkem dokončno podpisana sponzorska pogodba z večjim vlagateljem iz tujine in takrat bi "vse bilo lažje".

Kot rečeno, novi vratar ŠNK Radgona je postal Dragan Topić, 24-letni, in 193 cm visoki fant, sicer otrok NK Maribor. Zadnji nastop za NK Maribor je sicer vknjižil kot rezervni vratar leta 2012. Lahko se tudi pohvali, kar sam ne želi izpostavljati, da je kot rezervni vratar pripomogel k pozitivnemu rezultatu v Mariboru proti italijanskem Palermu. Lažja poškodba na stopalu mu je preprečila bliskoviti evropski vzpon saj je kot vratar selekcij reprezentance Slovenije kazal svoj neizmerno velik potencial. Je generacija Jana Oblaka, s katerim je med drugim bil v mlajših slovenskih selekcijah. Sam Dragan verjame, da bo preko ŠNK Radgona močno napredoval, in v klubu so mu zaželeli hiter povratek na evropsko. Druga okrepitev je Makedonec Vasil Josifovski, ki je diplomiral na mariborski univerzi. Njegova nogometna "profesija" pa je napadalec in v ŠNK Radgona pričakujejo veliko njegovih zadetkov.


Več v Šport