Prestopi igralk in igralcev namiznega tenisa

Zaključne priprave mladinske in kadetske reprezentance

Filip Matko Ficko, sobota, 8. julij 2017 ob 10:23
Luka Norčič

Luka Norčič

Ob koncu sezone 2016/17 je od 15. do 30. junija 2017 potekal še 15- dnevni prestopni rok za igralce in igralke namiznega tenisa. V prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane bosta igrala NTK Kema Puconci (v minuli sezoni so osvojili na koncu 3. mesto) in NTK Sobota Murska Sobota (na koncu so osvojili 5. mesto).

Po besedah predsednika Roberta Smodiša Kema Puconci pomlajuje ekipo. Zato so po enoletni izposoji mladega Damjana Zelka iz NTK Sobota poklicali nazaj in bo poleg Bojana Ropoše, Tomaža Pelcarja in mladinskega reprezentanta Luke Norčiča tvoril solidno ekipo pod taktirko Štefana Kovača. Dominik Škraban v sezoni, ki je pred nami, ne bo igral, kar je bil tudi glavni razlog, da se talentirani Zelko vrača v Kemo in bo z enoletnimi izkušnjami med najboljšimi ter 40. odigranimi tekmami za NTK Sobota v najmočnejši ligi v Sloveniji pomagal svoji matični ekipi do play off-a. Pri članicah bodo igralke Keme, v nespremenjeni postavi, igrale v prvi slovenski ligi, kjer so v minuli sezoni zasedle 7. mesto.

Na play off pa potihem lahko računajo tudi v NTK Sobota, kajti v prestopnem roku so pridobili velikega borca, 55-letnega Bojana Paviča, ki je zadnje sezone igral za Vesno, kjer je že 30 let trener. Že v davni sezoni 1980/81 je igral za NTK Sobota v I. zvezni ligi, skupaj s Kovačem, Horvatom in Škergetom. Tedaj so osvojili vrhunsko 6. mesto v najmočnejši članski ligi v bivši državi - SFR Jugoslaviji. V ekipi sta ostala Tomaž Roudi (v minuli sezoni tretji igralec rednega dela s 36. zmagami in samo štirimi porazi) in izkušeni Gregor Kocuvan ter Dominik Maček. Pridružil pa se je še dolgoletni igralec Ilirije Gaj Vidmar. Vodja ekipe, Miran Močan, si obeta obilo razburljivih tekem z željo, da ostanejo med najboljšimi. Če se pokaže priložnost za play off, pa jo bodo tudi izkoristili. Mladih Sobočank pa vodstvo kluba ni prijavilo v ligo, saj so v ekipi ostale ena mladinka in kadetinje ter bodo nastopale v kadetskih in mladinskih kvalifikacijah za ekipno državno prvenstvo.

Za mladinski in kadetski slovenski reprezentanci so se minuli vikend v Radljah ob Dravi začele zaključne priprave za evropsko prvenstvo, ki bo od 14. do 23. julija na Portugalskem. V mladinsko ekipo je poleg Petra Hirbarja in Tilna Cvetka (oba Krka) ter Aljaža Freliha (Mengeš) vpoklican tudi Luka Norčič iz Keme Puconci. Tudi trener Keme, Mirko Unger, je dobil povabilo v slovensko reprezentanco kot trener kadetinj, kar mu ne bo tuje, saj je v sezonah 2005 - 2010 že bil vodja, tedaj moške kadetske izbrane vrste.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport