Po trčenju motornega in osebnega vozila, motorist umrl v bolnišnici

48-letni motorist je vozil za svojim prijateljem - motoristom, nakar je v desnem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil

Prlekija-on.net, nedelja, 9. julij 2017 ob 12:533
Trčenje je za motorista bilo usodno, foto: PGD Slovenska Bistrica

Trčenje je za motorista bilo usodno, foto: PGD Slovenska Bistrica

V nedeljo, 9. julija, ob 9. uri so bili policisti na telefonsko številko 113 obveščeni, da je v Spodnjem Grušovju, na regionalni cesti med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila. Ker je bil motorist poškodovan, so na kraj takoj napotili reševalce in policiste.

Policisti so ugotovili, da je 48-letni motorist, doma iz Kamnika, vozil za svojim prijateljem - motoristom, v smeri Slovenske Bistrice. V desnem ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil, ki ga je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 24-letni državljan BiH. V trčenju se je motorist hudo telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Celje. Ob 11.16 so policiste iz bolnišnice obvestili, da je motorist zaradi prehudih poškodb, ob 10.40 umrl.

Policisti so ogled kraja prometne nesreče že zaključili in bodo o svojih ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu. Regionalna cesta je bila za ves promet zaprta do 11.03.

Policisti pozivajo, da ste v poletni vročini še posebej previdni
Tudi iz PU Maribor, kot je to zjutraj storila že Policijska uprava Novo mesto, vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da so v poletni vročini še posebej previdni, saj se pri voznikih pogosteje pojavi utrujenost, ki močno vpliva na zbranost. Prometna varnost se namreč v poletnih mesecih običajno poslabša. Vsem udeležencem v cestnem prometu, tako voznikom tovornih in osebnih vozil, kot tudi motoristom in kolesarjem svetujejo, da se na pot odpravijo spočiti, v ustreznem psihofizičnem stanju. Dosledno naj upoštevajo omejitve hitrosti in cestno prometna pravila. Pozorni naj bodo na dogajanje v prometu in poskušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev. Še dodatna previdnost velja pri vožnji po lokalnih cestah in na krajših razdaljah v domačem okolju, kjer vozniki običajno manj pozornosti namenjajo dogajanju v prometu.

Vozniki in potniki v osebnih avtomobilih naj bodo v vozilu vedno, tudi pri vožnji na krajših razdaljah, pripeti z varnostnim pasom. Tudi motoriste pozivajo, da pri vožnji uporabljajo zaščitno čelado in ostalo motoristično zaščitno opremo, ki lahko bistveno ublaži posledice nesreče. Ob prehitevanju drugih voznikov naj se prepričajo, da so jih ti opazili in jih lahko varno prehitijo. Preden pripeljejo v križišče naj motoristi dodatno pozornost namenijo tudi ravnanju voznikov, ki vozijo iz nasprotne smeri in bi jih lahko spregledali in jim odvzeli prednost.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00