Petčlanska družina v požaru izgubila popolnoma vse

»Zavedamo se, da smo ostali brez materialnih stvari, ki so nadomestljive in smo hvaležni, da smo ostali vsi živi in zdravi. Pogrešamo le našo ljubo članico psičko Cofko«, so nam povedali

Prlekija-on.net, torek, 11. julij 2017 ob 13:441
Ogenj (fotografija je simbolična)

Ogenj (fotografija je simbolična)

V ponedeljek, 10. julija, okoli 11.45 je izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Drbetincih, ki se je nato razširil še na gospodarsko poslopje. Oboje, veliko okoli 200 kvadratnih metrov, je pogorelo. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 30.000 evrov.

Prve okoliščine so kazale na to, da gre za požig. Zaradi tega so preiskavo prevzeli mariborski kriminalisti, v navzočnosti ptujske okrožne dežurne državne tožilke pa ga je vodil dežurni preiskovani sodnik Okrožnega sodišča na Ptuju. Z ogledom kraja požara, ob pomoči kriminalističnih tehnikov in z zbiranjem obvestil so ta sum ovrgli ter ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Tujo krivdo so izključili, zato bodo policisti na pristojno tožilstvo podali poročilo.

V parih minutah izgubili popolnoma vse
Pogorela je hiša petčlanske družine Pečar, v hiši so bili tudi vsi trije mladoletni otroci, ki so se v zadnjih trenutkih iz hiše uspeli rešiti. Pretreseni člani družine so nam ob tem povedali, da so v parih minutah izgubili popolnoma vse. "Zavedamo se, da smo ostali brez materialnih stvari, ki so nadomestljive in smo hvaležni, da smo ostali vsi živi in zdravi. Pogrešamo le našo ljubo članico psičko Cofko", so nam povedali. V požaru na srečo ni bil noben član družine poškodovan, družina pa je trenutno nastanjena pri starih starših v občini Voličina.

Njihova stiska je še toliko večja, ker je mati otrok brezposelna, oče je sicer zaposlen kot avtomehanik, vendar so že sedaj s težavo premagovali finančne ovire, ki so se pojavljale pa vendar sta skupaj ustvarila dom za svojo družino in se v življenju do sedaj veliko odrekala, da sta lahko otrokom nudila vse potrebno. Imata tri sonove, najstarejši je star 16 let in bo v jeseni začel obiskovati srednjo šolo, srednji sin ima 12 let in bo v jeseni začel obiskovati sedmi razred osnovne šole ter še najmlajši, ki je letos končal prvi razred osnovne šole.

Družini je v lanskem letu uspelo poplačati kredit za to hišo, ki je sedaj pogorela. Ravno v teh dneh so spravili tudi drva za kurjavo, ki so skupaj s hišo prav tako pogorela. Čez dva tedna so načrtovali letni dopust, da bi otroci lahko doživeli vsaj malo veselja in pustili skrbi ter obveznosti na strani. Dopust so sicer že plačali, a bodo ga po tej tragediji verjetno morali odpovedati.

Do konca tedna bo vzpostavljen transakcijski račun za pomoč
Na pomoč družini sta priskočila tudi brat in sestra pretresene mame, a je v takem primeru premalo, da pomagata dva, trije ali pet oseb. "V nemoči se je lahko samo opazovalo, kako vse, kar si je sestra z družino do sedaj ustvarila, puhti v zrak in ničesar ampak resno ničesar ni bilo moč rešiti. V trenutku je družina ostala brez imetja, strehe nad glavo, oblek, obutve, skratka vsega. Prišlo je danes tekom dneva ogromno ljudi, ki so že izražali besede sočutja, žalosti in hvala bogu tudi pomoči," nam je ob tem povedal brat. Ob tem pretresljivem dogodku, tudi sami, kot ožja družina ne vedo, kako in kje se zadeve lotiti in so se obrnili tudi na medije.

Na pomoč sta sicer že priskočila občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Rdeči Križ, ki bo do konca tedna vzpostavil transakcijski račun, na katerega bo možno nakazati sredstva in pomagati družini. Ko bo o možnostih pomoči več informacij, bomo o tem tudi poročali, naši bralci pa ste vedno ob takih situacijah znali priskočiti na pomoč. Verjamemo, da bo tako tudi tokrat.

Podatke za pomoč najdete tukaj.


Več v Črna kronika