Zombiji kričali in vlekli vrv ob dišavah prleških specialitet

Glavno dogajanje ob zaključku 13. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina se je odvijalo na Glavnem trgu

Prlekija-on.net, nedelja, 16. julij 2017 ob 13:04
Kraljica krika

Kraljica krika

V soboto se je zaključil 13. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Glavno dogajanje se je odvijalo na Glavnem trgu, kjer je ob zvokih skupine Usurper Slug potekalo maskiranje za pohod zombijev - Zombie Walk.

Na trgu je potekal tudi javni pogovor z mojstrom maske in posebnih učinkov Sergiom Stivalettijem, subkulturna tržnica in Prleška kühja, kjer je Rotovž Ljutomer nudil Rotovž krompir po kmečko in ajdov krapec zombie eye, Gostilna Zorko je predstavila svoj odojek burger, ajdovo kašo z lisičkami in sladico jurka šmarnica klinton, MK Samorog so kuhali ostro slasten chili con carne in tačovico, Turistično društvo Ljutomer pa je na trg mamilo s sveže pečenimi langaši na prleški način in obvezno prleško gibanico.

Še pred pohodom zombijev so zombiji vlekli vrv, izbrali so kralja in kraljico krika, kar sta postala Aljaž in Ana, po pohodu pa je sledila zaključna prireditev s podelitvijo letošnjih nagrad, ki sta jo vodila Tin Vodopivec in Urška Majdič. Za vse ljubitelje Dylana Doga je bila prikazana še komična grozljivka Dellamorte Dellamore, ki jo je po scenariju Tiziana Sclavija režiral Michele Soavi.

Po filmu je sledil še nočni koncert skupine Psihomodo Pop.


Več v Družabno