Z »vinobusom« od kleti do kleti

Dogodek je pomenil začetek nove zgodbe, v kateri so se prleški vinarji povezali in združili, goste pa je po čudoviti prleški okolici vozil »vinobus«

Prlekija-on.net, nedelja, 30. julij 2017 ob 10:224
Vino vikend

Vino vikend

V sklopu praznovanja 61. praznika Občine Ljutomer, je Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, s predsednikom Stanislavom Kaučičem na čelu, v petek, 28., in soboto, 29. julija, organiziralo »Vino vikend«. V petek bilo organizirano srečanje v prostorih društva na Vrazovi ulici v Ljutomeru, v soboto, pa je potekal »Dan odprtih vrat« po posameznih kleteh oz. na naslovih vinogradnikov.

Kot novost so letos uvedli "vinobus" - kombije, ki so vse udeležence organizirano prevažali od kleti do kleti. Ob obisku kleti, v času od 14. do 19. ure, je vsak vinar gostom v pokušnjo ponudil svoje vino ter ostalo dodatno ponudbo.

Gostje so se zbrali na vstopnih točkah v Biotermah Mala Nedelja, Termah Banovci in pri Enoteki v Ljutomeru, kjer so v sodelovanju z izletniško kmetijo Na koncu vasi že lahko degustirali vina, nato pa so jih vinobusi zapeljali do vinarjev Pivičan - Kosi - Drakovci, Vinarstvo Ozmec - Ilovci, Turistična Kmetija Frank-Ozmec - Slamnjak, VINOrejaKaučič - Gresovščak, Turistična Kmetija Stari hrast - Radomerje, Vina Marič - Zg. Kamenščak in Vinogradništvo Kovačič - Presika.

Dogodek je pomenil začetek nove zgodbe, v kateri so se prleški vinarji povezali in združili ter če bodo pri tem vztrajali, lahko dogodek zaživi in uspe, saj gre za popestritev ponudbe, kjer se lahko domačiinom in turistom ponudijo odlična prleška vina ter njihovo dobro ime ponese tudi širše, obenem pa se gostom prikaže tudi čudovita okolica prleških vinogradov.



Več v Družabno