V slabi uri dva mrtva v prometnih nesrečah

Pri Malečniku umrla ženska, v Svetem Juriju pa moški

Prlekija-on.net, nedelja, 30. julij 2017 ob 21:53
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V nedeljo, 30. julija, okrog 18.30, je prišlo na regionalni cesti, v krožišču ob Malečniškem mostu, do prometne nesreče IV. kategorije. V prometni nesreči, v kateri je življenje izgubila 54-letnica, je bilo udeleženo eno vozilo. Posredovali so gasilci GB Maribor, ki so s tehničnim posegom rešili osebo iz osebnega vozila.

Policisti so ogled kraja prometne nesreče že zaključili, o svojih ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo. Promet na regionalni cesti proti Malečniku že poteka. Po neuradnih podatkih naj bi v nesreči umrla Irena Polak Fištravec, nekdanja soproga mariborskega župana Andreja Fištravca.

Ob 19.21 uri pa se je v naselju Sveti Jurij v občini Rogašovci, pri bencinskem servisu Petrol, zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča. Pri tem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl. Ogled kraja prometne nesreče je v teku.

Vozilo je zapeljalo s cestišča v potok in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Murska Sobota in Sveti Jurij so zavarovali kraj nesreče, izvlekli vozilo iz potoka, očistili cestišče in v potok preventivno namestili pivnike ter nudili pomoč reševalcem NMP Murska Sobota, ki so hudo poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Rakičan. V nesreči se je ena oseba smrtno poškodovala.

Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 77-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal desno izven vozišča, trčil v kovinsko reklamno tablo in zapeljal v potok, kjer se je vozilo prevrnilo. Voznik osebnega avtomobila je ostal ukleščen v vozilu in so ga iz vozila rešili gasilci. Na kraju prometne nesreče je zaradi zadobljenih telesnih poškodb umrl. Sopotnica v osebnem avtomobilu je utrpela lahko telesno poškodbo in bila odpeljana v bolnišnico Murska Sobota. Nastalo je za 6.500 evrov materialne škode.

Pokojni udeleženec prometne nesreče je letošnja druga smrtna žrtev na pomurskih cestah.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00