Kasači so se pomerili na osmih dirkah

Poleg derbija, je v središču pozornosti bila tudi spominska dirka Marka Slaviča st., kjer sta se za zmago borila sin in vnuk pokojnega, Marko in Mitja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. avgust 2017 ob 18:09
Kasaške dirke v Ljutomeru

Kasaške dirke v Ljutomeru

V nedeljo, 13. avgusta, so na hipodromu v Ljutomeru potekale kasaške dirke, ki bi na sporedu sicer morale biti že en teden prej, a so jih zaradi vročine takrat prestavili. V ospredju so bile kvalifikacije za državno prvenstvo štiriletnih kasačev (derbi), ki bo 3. septembra v Ljubljani.

Kvalifikacije je dobila VIRGINIA DREAM (KK Komenda, Žan Milan), od članov KK Ljutomer pa so si preko kvalifikacij nastop na prvenstvu priborili IZABELA II (Slavič Mitja), LOUISE LUNA (Sagaj Jože ml.) in LUŠT (Osolnik Matej).

V središču pozornosti je bila tudi spominska dirka Marka Slaviča st., v kateri so se merili triletni kasači. Za zmago sta se borila sin pokojnega, Marko ter vnuk pokojnega, Mitja. Zmago je slavila PETERKA I (KK Stožice Ljubljana, Slavič Marko) pred VANILLA MMS (IT) (KK Ljutomer, Slavič Mitja).

Ob praznovanje 61. praznika Občine Ljutomer je bila Občina Ljutomer pokrovitelj dirke za 3- do 14-letne kasače z zaslužkom do 500 evrov. V konkurenci devetih kasačev je slavila triletna FIGURA AS (KK Ljutomer, Slavič Simon), pokal za zmago pa mu je predal podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler.

Ostale dirke so dobili DONINA (KK Ljutomer, Sagaj Janko), RUCOEA SPRITZ (IT) (KK Šentjernej, Simončič Andrej), ARRIVED STAR (KK Ljutomer, Slavič Jernej), DELUX MS (KK Ljutomer, Slavič Mitja) in BREVE DES BAUX (FR) (KK Ljutomer, Sagaj Jože ml.).

Vse podrobne rezultate najdete tukaj.


Več v Šport