V Ljutomeru še ena električna polnilnica, za potrebe občinske uprave pa tudi električni avtomobil

Polnilnica bo stala ob občinski zgradbi in bo omogočala polnjenje hkrati enega osebnega avtomobila in električnih koles, nameravajo pa v letošnjem letu pristopiti tudi k nabavi električnega avtomobila

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. avgust 2017 ob 21:12
Polnilnica za električna vozila

Polnilnica za električna vozila

Občina Ljutomer je s podjetjem Etrel d.o.o. podpisala pogodbo za dobavo že druge polnilnice za elektro vozila v Ljutomeru. Polnilnica bo stala ob občinski zgradbi Občine Ljutomer in bo omogočala polnjenje hkrati enega osebnega avtomobila in električnih koles. Dopolnjevala bo kolesarnico, ki bo sofinancirana iz projekta Movecit v letu 2018.

V Občini Ljutomer pa nameravajo v letošnjem letu pristopiti tudi k nabavi električnega avtomobila, ki bo služil za potrebe občinske uprave. Vrednost pogodbenih del znaša 4.077,80 evrov, polnilnica pa bo dobavljena in predana v obratovanje do 30. novembra letos.

Od sredine meseca maja v Ljutomeru sicer že stoji ena polnilnica za električna vozila, ki je nameščena neposredno ob avtobusni postaji, na parkirišču nekdanje tržnice, a po naših informacijah še ne obratuje. Gre za polnilno postajo istega proizvajalca, Etrel d.o.o., ki omogoča polnjenje do dveh vozil hkrati z močjo do 22kW po vozilu.

Občina je za to polnilnico na razpisu EKO sklada pridobila sredstva za potrebe izgradnje polnilnice za električna vozila v višini 2.990 evrov. Ta sredstva so bila namenjena sami dobavi in postavitvi polnilnice, Občino Ljutomer pa so pri postavitvi polnilnice bremenili stroški za ureditev odjemnega mesta in označitev parkirnih mest v skupni višini 4.749,83 evra.


Več v Gospodarstvo