V Ljutomeru šolski prag prestopilo 456 šolarjev

V Ljutomeru bo Osnovno šolo Ivana Cankarja Ljutomer letos obiskovalo 456 šolarjev, nekaj več kot lansko leto, od tega 37 prvošolcev

Prlekija-on.net, petek, 1. september 2017 ob 08:58
Prvi šolski dan v Ljutomeru

Prvi šolski dan v Ljutomeru

V petek, 1. septembra, se je za 179.511 učencev in okoli 74 tisoč dijakov pričelo novo šolsko leto. V Ljutomeru bo Osnovno šolo Ivana Cankarja Ljutomer letos obiskovalo 456 šolarjev, nekaj več kot lansko leto, od tega 37 prvošolcev. V celotni Sloveniji bo skozi šolska vrata vstopilo 21.850 prvošolcev.

Na prvi šolski dan je na ljutomerski šoli vse zbrane nagovorila ravnateljica Darja Kosič Auer, ki je vsem zaželela uspešno novo šolsko leto. "Na naši šolo se vsi spoštujemo in vsi poskrbimo za prijetno in vzpodbudno okolje. Le v takem okolju se lahko učimo in naredimo velike korake na svoji poti. Bodite radovedni, vestni in vztrajni, kot ste bili doslej, in vsi bomo zelo zadovoljni, ko se bomo veselili vaših uspehov," je med drugim povedala ravjateljica.

Vsi skupaj so nato prisluhnili še poslanici županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba, pomočnica ravnateljice OŠ Majda Kolbl, pa je predstavila še podatke o razrednikih in razredničarkah ter ostale novosti v letošnjem letu, nato pa so se vsi skupaj prvič letos podali v šolske klopi.

Poslanica županje:
Dragi šolarji
verjamem, da so bile počitnice odlične in da se spočiti in polni pričakovanj podajate novim znanjem naproti. Pred vami je snidenje s prijatelji, odkrivanje zanimivih novih spoznanj in veliko nepozabnih doživetij. Vendar pomembno je, da se ob šoli najde tudi čas za vse tisto, kar vas najbolj veseli. In tega časa bo največ, če v šoli namenite vso pozornost učenju. Če vestno, hitro in sproti naredite domače naloge. Potem boste najlažje in najbolj svobodno uživali v športu, plesu, glasbi, igrah in izletih, ki vas polnijo z energijo, krepijo duha in delajo posebne. Zato vsem srčno želim, da v novem šolskem letu najdete čas za uspeh in srečo. V življenju potrebujemo oboje.

Med nami so tudi letos prvošolčki. Lepo jih sprejmite v ta nov svet.

Dragi prvošolčki. Prvi šolski dan naj ostane v spominu za vedno. Toplo vas bodo sprejele prijazne učiteljice in učitelji na začetku vaše nove dogodivščine. S ponosom nosite rumene rutice in uživajte na razburljivi poti od igre do znanja.

Cenjeni ravnatelji, učitelji ter sodelavci šol. Hvala, ker ste predani vašemu delu in ker posredujete znanja ter sooblikujete mlade ljudi z vrednotami naše družbe. To je zahtevno in odgovorno delo ter neskončno plemenit poklic.

Dragi starši. Bodite pozorni do svojih otrok, spodbujajte njihovo ustvarjalnost ter spoštujte njihovo samostojnost, znanje in talente.

Dragi občani! Poskrbimo, da bo prvi šolski dan varen in prijeten, da bodo otroci začeli novo šolsko leto z optimizmom in zaupanjem vase.

Vsem želim nepozabno in odlično šolsko leto 2017/2018.

Previdno na cestah
Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa policisti ob začetku vsakega šolskega leta izvajajo ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh pa dodatno prispevajo k umirjanju prometa. Ob tem opozarjajo, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja. Predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu. Ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti ali oddaljenosti avtomobila, zato moramo za njihovo varnost poskrbeti predvsem drugi.


Več v Kultura in izobraževanje