Prleški kvintet in Mladi Pomurci prejeli vse nagrade 48. Festivala narodnozabavne glasbe Ptuj

Prleški kvintet in Mladi Pomurci so »pobrali« vse nagrade na Ptuju, nagrado za najboljše besedilo, Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo, kipec Orfeja za najboljši kvintet, Orfeja za najboljši ansambel med drugimi zasedbami ter nagrado občinstva

Prlekija-on.net, sobota, 2. september 2017 ob 09:3515
Mladi Pomurci in Prleški kvintet, foto: Matej Trstenjak

Mladi Pomurci in Prleški kvintet, foto: Matej Trstenjak

V petek, 1. septembra, je na turnirskem prostoru ptujskega gradu potekal 48. Festival narodnozabavne glasbe Ptuj 2017. Vse nagrade festivala so prejeli Prleški kvintet in Mladi Pomurci. Nagrado za najboljše besedilo je prejel Igor Pirkovič za besedilo skladbe Teče, teče čas, v izvedbi Prleškega kvinteta, Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo pa je prejela Zdenka Šafarič, pevka ansambla Prleški kvintet, ki je prejel tudi kipec Orfeja za najboljši kvintet.

Orfeja za najboljši ansambel med drugimi zasedbami so prejeli Mladi Pomurci, ki so prejeli tudi nagrado občinstva za skladbo Mladost se ne ponovi.

Nastopilo je deset ansamblov, Pik - Šentjur, Me tri do polnoči - Slo. Konjice, Zadetek - Pesnica, Mladi Pomurci - Beltinci, Mladi korenjaki - Slivnica, Hozentregarji - Selca, Topliška pomlad - Dolenjske Toplice, S.O.S. kvintet - Štajerska, Mladi upi - Šmarje pri Jelšah in Prleški kvintet – Križevci pri Ljutomeru, ki je vsak zaigral po dve skladbi.

Strokovna komisija za glasbo, ki je bila v sestavi Urška Čop Šmajgert, glasbena urednica na Radiu Maribor, Fredi Simonič, dirigent orkestra slovenske vojske in pihalnega orkestra Ptuj, Tomaž Tozon, večkratni član strokovne komisije Festivala NZG ter Simon Golobič, predstavnik Radia Veseljak ter strokovna komisija za besedila Jože Šmigoc, predstavnik družbe Radio-Tednik Ptuj, Liljana Klemenčič iz Knjižnice Ivana Potrča Ptuj ter Franci Smrekar, predstavnik Društva pesnikov slovenske glasbe, so izbrali najboljši ansambel med klasičnimi kvinteti – nagrada skulptura ORFEJ in 900 evrov, najboljši ansambel med ostalimi zasedbami – nagrada skulptura ORFEJ in 900 evrov, najboljše besedilo – nagrada 650 evrov, ter najboljšo vokalno izvedbo – Korenova plaketa, občinstvo pa je na prireditvi izbralo najlepšo skladbo – nagrada tisoč evrov. Vse nagrade so v bruto zneskih.

Večer sta povezovala voditelja Radia Ptuj Natalija Škrlec in Marjan Nahberger.


Več v Kultura in izobraževanje