»Prodajalka« prodajala detektorje ogljikovega monoksida

Navajala je, da ima dogovor z Gasilsko zvezo Slovenije, kar pa ne drži. Občanom policisti svetujejo, da so previdni pri postopkih z raznimi »prodajalci«.

Prlekija-on.net, torek, 12. september 2017 ob 08:323
Policija svetuje previdnost

Policija svetuje previdnost

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulem dnevu obravnavali nekatere pomembnejše dogodke, kjer jih je v ponedeljek, 11. septembra, ob 12:02 občan iz naselja Lahonci obvestil, da se po vasi prevaža ženska, katera ponuja v prodajo detektorje ogljikovega monoksida ter pri tem navaja, da ima dogovor z Gasilsko zvezo Slovenije, kar pa ne drži. Ženska ni bila izsledena, občanom pa policisti svetujejo, da so previdni pri postopkih z raznimi »prodajalci«.

Ob 8:39 so bili obveščeni o tatvini denarnice iz stanovanjske hiše v naselju Svetinje, ob 9:30 pa so pri kontroli ukrepa prepovedi približevanja, storilcu iz okolice Ormoža izdali plačilni nalog zaradi kršenja določil ZNPPol ter mu ukazali, da se odstrani iz kraja.

Ob 13:55 je patrulja na glavni cesti oz. na nadvozu v Pušencih, našla 5 zategovalnih pasov/trakov za tovor, 4 zategovalne vrvi za tovor in 9 črnih varnostnih plastik za tovor. Predmeti se hranijo na PP.

Ob 20:05 uri pa so na glavni cesti v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pred tem je prevozil rdečo luč na prehodu ceste čez železniško progo, med postopkom pa je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,30 mg/l). Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa je kršitelju bil izdan plačilni nalog, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.


Več v Črna kronika