Kasaška dirka za Miklošičev kipec pripadla Mitji Slaviču

Zmagal je Mitja Slavič s kobilo Vanilla MMS, drugi je bil Marko Slavič ml. s kobilo Izabela II, tretje mesto pa je zasedel Davorin Puhar s konjem Taxi NP

Prlekija-on.net, torek, 12. september 2017 ob 17:062
Mitja Slavič s kobilo Vanilla MMS (IT)

Mitja Slavič s kobilo Vanilla MMS (IT)

Ljutomer je mesto filma, vina in konjev. Prleško prestolnico že 140 let zaznamuje bogata tradicija kasaštva, saj je domači kasaški klub najstarejši na Slovenskem in drugi najstarejši v Evropi. Tudi GFML spoštuje dediščino in že vrsto let sodeluje pri organizaciji kasaške dirke za nagrado Gimnazije Franca Miklošiča.

V dirki sodelujejo nekdanji dijaki šole kot dirkači, trenerji ali lastniki konj. Na 4. kasaški dirki GFML za kipec dr. Franca Miklošiča. ki se je odvijala na ljutomerskem hipodromu, je zmagal Mitja Slavič s kobilo Vanilla MMS (IT) s kilometrskim časom 1:17:5. Drugi je bil Marko Slavič ml. s kobilo Izabela II, tretje mesto pa je zasedel Davorin Puhar s konjem Taxi NP (IT).

V ospredju je bilo tudi državno prvenstvo triletnih kasačev, naslov pa je odšel v Ljubljano, saj je slavil Didier Blue z Darjo Trontelj Dolinšek, ki prihaja iz ljubljanskega kluba Stožice. Na zmagovalne stopničke sta se v dirki državnega prvenstva povzpela še dva člana ljutomerskega kluba. Dušan Zorko je bil drugi z Iskro KP, Janko Sagaj pa tretji z Donino. Na tokratnih dirkah sta dve zmagi pripadli članom domačega kluba, Branko Seršen pa je bil z Rožletom najboljši v dirki 3- do 14-letnih kasačev z zaslužkom do 11.000 evrov.

Vse podrobne rezultate lahko vidite tukaj.