Tunč razstavlja stare cerkvene predmete

Mnogi zanimivi predmeti, bi šli na odpad, če jih ne bi rešil Anton Kramberger - Tunč, ki sicer dolga leta skrbi za okrasitev notranjosti cerkve in njene okolice

Prlekija-on.net, petek, 15. september 2017 ob 08:08
Anton Kramberger in stari predmeti

Anton Kramberger in stari predmeti

Vsi tisti, ki so letos obiskali žegnanjsko mašo v negovski cerkvi, in so se podali k darovanju okoli oltarja, so ob »poti«, za oltarjem, lahko občudovali razstavo cerkvenih predmetov iz delovanja cerkve v Negovi v preteklosti. Tam je namreč Anton Kramberger, katerega vsi poznajo pod imenom Tunč, na dveh mizah razstavil predmete, ki jih je rešil, ob renoviranju starega župnišča, »farofa«. Mnogi zanimivi predmeti, bi šli na odpad, če jih ne bi rešil Tunč, ki sicer dolga leta skrbi za okrasitev notranjosti cerkve in njene okolice.

Pogled na razstavo je zanimiv, saj je razstavljenih kar nekaj predmetov, ki so stari tudi sto let. Take so zagotovo kovaško izdelane klešče za »pečenje« hostij. Razstavo si je mogoče pogledati tudi v času darovanja sv. maš, ali pa ko Tunč kaj opravlja v cerkvi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje