Knjiga »Brez čebel ne bo življenja« za ljutomerske šole in vrtce

Občina Ljutomer je naročila par izvodov te knjige ter jo predala vrtcem in osnovnim šolam v ljutomerski občini

Prlekija-on.net, petek, 15. september 2017 ob 23:20
Janez Vencelj in Olga Karba

Janez Vencelj in Olga Karba

Ljutomerska občina podpira prizadevanja in razne projekte Čebelarske zveze Slovenije pri ozaveščanju prebivalstva o pomenu čebel in medovitih rastlin. Pred kratkim je izpod peresa avtorjev Petra Kozmusa, Boštjana Noča in Karoline Vrtačnik izšla knjiga »Brez čebel ne bo življenja«. Občina Ljutomer je naročila par izvodov te knjige ter jo predala vrtcem in osnovnim šolam v ljutomerski občini.

Knjige je v petek, 15. septembra, na sedež Občine Ljutomer dostavil podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije Janez Vencelj in jih izročil županji mag. Olgi Karba. Gre za izredno knjižno delo, avtorji pa so k sodelovanju povabili kar 66 najpomembnejših imen s področja čebelarstva iz 32 držav sveta.

Ker v ljutomerski občini želijo, da se že najmlajši občani zavedajo, da brez opraševanja skoraj ni zelenja, ni cvetenja in posledično tudi ni hrane, bo nova knjiga izredno poučno gradivo, po katerem bodo imeli v prihodnje priložnost seči učenci, učitelji, vzgojitelji in mentorji v čebelarskih krožkih po osnovnih šolah.


Več v Kultura in izobraževanje