Gasilsko vozilo se je prevrnilo zaradi nepravilnega delovanja zavor; gasilci prosijo za pomoč

Gasilci PGD Tržec vse prosijo za pomoč, saj je nesreča hud udarec za društvo, vozilo je v celoti poškodovano in nevozno, izredni tehnični pregled pa je pokazal, da so nepravilno delovale zavore na zadnji osi

Prlekija-on.net, sobota, 16. september 2017 ob 18:452
Prevrnjeno gasilsko vozilo, foto: PGD Tržec

Prevrnjeno gasilsko vozilo, foto: PGD Tržec

V začetku avgusta smo poročali o prometni nesreči, ki se je zgodila gasilcem iz PGD Tržec, potem ko se jim je v krožišču po vračanju iz intervencije prevrnilo gasilsko vozilo GVC 16/24. Po izrednem tehničnem pregledu se je izkazalo da so nepravilno delovale zavore na zadnji osi. Gasilci vse prosijo za pomoč, saj je nesreča hud udarec za društvo, vozilo je v celoti poškodovano in nevozno. V nesreči so bili poškodovani tudi trije gasilci.

Kot so nam sporočili iz PGD Tržec sta dva gasilca že popolnoma okrevala, medtem ko še en čaka, da popolnoma sanira poškodbo rame. Delo v društvu gre naprej, karambolirano vozilo bo šlo v prodajo, ko dobijo dokončno poročilo iz zavarovalnice z ustrezno odškodnino.

Želijo nabaviti novo vozilo, pomaga lahko vsak
"V letih 2019-2020 želimo nabaviti novo gasilsko vozilo s cisterno GVC-24/50. Ocenjena vrednost takšnega vozila je cca. 230.000 EUR. Občina Videm pri Ptuju bo pokrila 70% investicije, ostalih 30% pa moramo zbrati sami. Zato nam bo pomemben prav vsak doniran evro. Pomaga lahko prav vsak državljan Republike Slovenije", so sporočili.

Pri mobilnih operaterjih: Telekom Slovenije, A1 Slovenija, Telemach, Izimobil in T-2 so se tako vključili v projekt SMS donacij ter jim lahko pomagate s finančno donacijo, tako da pošljete SMS na številko 1919 s ključno besedo: TRZEC in donirali boste 1 EUR ali z besedo TRZEC5 in donirali boste 5 EUR. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih operaterjev: Telekom Slovenija, A1 Slovenija, Telemach, Izimobil in T-2.

Donacije pa sprejemajo tudi na transakcijski račun odprt pri Nova KBM d.d. SI56 04202 0000437019. PGD Tržec se vsem, ki boste pomagali, iskreno zahvaljuje za donacijo za novo gasilsko vozilo GVC-24/50.


Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25