Prireditev Druži naju ples in petje z mednarodno udeležbo

Na Razkrižju se je tokrat pelo, govorilo in plesalo slovensko, madžarsko in hrvaško

Prlekija-on.net, nedelja, 24. september 2017 ob 17:29
Druži naju ples in petje

Druži naju ples in petje

V soboto, 23. septembra, je v razkriškem domu kulture v organizaciji Folklorne skupine KUD Razkrižje potekala prireditev Druži naju ples in petje, posvečena pa je bila Dnevom evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine 2017, ki poteka med 23. in 30. septembrom.

Organizator je skrbno izbral nastopajoče in s tem pokazal, da živimo na stičišču več narodov in narodnosti. S svojim nastopom se je predstavila odlična folklorna skupina iz dvojezičnega območja Lendave in okolice, folklorna skupina Muravidék, ob spremljavi instrumentalne skupine iz Madžarske. Iz sosednje Hrvaške, iz Štrigove, se je predstavila na hrvaški glasbeni sceni uveljavljena Ženska vokalna skupina Stridonne. Iz domačih logov Prlekije in Prekmurja se je predstavil Ansambel Mladi Pomurci, zmagovalci letošnjega Ptujskega festivala. Ob tej priložnosti so se predstavili kot odlični vokalisti. Domača razkriška folklorna skupina pa je predstavila svoj podmladek na razkriški osnovni šoli in člansko folklorno skupino.

Odlično povezovanje v razkriškem dialektu, sta po zamisli in scenariju nove predsednice KUD Razkrižje Samante Bedekovič, opravila mlada moderatorja, domačina, Klara Zadravec in Jernej Bedekovič.

Na Razkrižju se je tokrat pelo, govorilo in plesalo: slovensko, madžarsko in hrvaško. Kljub vrhuncu trgatve je udeležbo občinstva bila solidna. Še dolgo časa po prireditvi, so se v prijetnem razpoloženju družili in se pogovarjali o prihodnjih skupnih aktivnostih. Prijetno druženje ob kulinaričnih posebnostih teh krajev, so prispevali številni domačini in razkriško turistično narodopisno društvo z razkriškimi mlinci in vinom Vinske kraljice Martine XV.​


Več v Kultura in izobraževanje