Zlatoporočenca Majda in Jože Vrbnjak

Majda in Jože iz Ključarovcev sta obnovila zakonske obljube. Prvič sta jih natanko pred petdesetimi leti, na isti datum. Poročena sta bila točno 18.262 dni.

Prlekija-on.net, sreda, 27. september 2017 ob 07:5317
Jože in Majda Vrbnjak

Jože in Majda Vrbnjak

Praznovanje zlate poroke ni obvezno in nujno. Je pa lahko lep dogodek v spomin na skupaj preživetih petdeset let v dobrem in slabem. Predvsem pa je obred tudi izraz spoštovanja do slavljencev in njunega dolgega skupnega življenja.

Ko človek osebno prejme vabilo na obred in slavje ob zlati poroki, je seveda počaščen. Če pa je ob tem še aktivno vključen v priprave pred samim dogodkom, veš, da si zlatoporočenca resnično želita tvoje prisotnosti na za njiju (in vse prisotne) pomembnem življenjskem dogodku.

Tako je bilo skorajda z vsemi svati, ki so se minulo soboto odzvali povabilu Majde in Jožeta iz Ključarovcev. Vrbnjakova sta prijetno presenetila z izbiro kraja, kjer sta obnovila zakonske obljube. Prvič sta jih natanko pred petdesetimi leti, na isti datum. Poročena sta bila točno 18.262 dni.

Vrt Majde Vrbnjak sicer že vrsto let velja za enega najlepših v Sloveniji, zato je bila odločitev, da obeležita visok jubilej kar na domačem dvorišču, med vsemi prekrasnimi gredami, rožami, drevjem, tik ob Jožetovi zbirki starih mopedov, pravilna. Obred je vodil župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, s soprogo Natašo sta poskrbela, da so se skrbno izbrane misli, namenjene zlatoporočencema, dotaknile src čisto vseh prisotnih.

Dan je bil poln čustev, veselja, solz sreče, objemov, poljubov, smeha, prešerne volje. Takšen, kot sta Majda in Jože. Vedno nasmejana, vesela, pripravljena pomagati, vedno dobre volje, pri njiju se na mizi takoj znajde kozarec dobrega vina, pa kruh in prleška tünka. Sta namreč tudi prijazna in zelo gostoljubna. In najmanj, kar smo lahko storili vsi svatje na zlati poroki, je bilo to, da smo jima s prisotnostjo izkazali spoštovanje, in ju z dobro voljo in pozitivno energijo popeljali skozi slavje, ki je trajalo do jutranjih ur.

Majda in Jože, naj bodo tudi prihodnja leta vajinega skupnega življenja tako polna vsega dobrega, ne le ljubezni!

mag. Tjaša Kos


Več v Kultura in izobraževanje