Na Prleški brotvi obrali potomko najstarejše vinske trte na svetu ter odkrili napisno tablo

Trgatev mestnega trsa, modre kavčine ali žametne črnine - potomke Stare trte, najstarejše žlahtne vinske trte na svetu

Prlekija-on.net, nedelja, 1. oktober 2017 ob 10:56
Odkrili so napisno tablo

Odkrili so napisno tablo

V petek, 29. septembra, sta Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub Martina - klub vinskih kraljic Ljutomera, pripravila tradicionalno prireditev Prleška brotva v atriju Mestne hiše, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa, modre kavčine ali žametne črnine - potomke Stare trte, najstarejše žlahtne vinske trte na svetu.

Zbrane so nagovorili ljutomerska vinska kraljica Martina XVIII, Tadeja Heric, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in oskrbnik trte Mihael Kuhar, ki je nato opavil trgatev. Tudi letos je trta odlično obrodila. Na trgatvi so bile poleg ljutomerske vinske kraljice prisotne tudi vinska kraljica Jeruzalemsko Ormoških goric, Katja Kolarič, Kraljica metliške črnine Katarina Plut in 19. cvičkova princesa Dragica Ribič.

Letos so ob trti postavili napisno tablo, ki so jo na prireditvi skupaj odkrili županja, skrbnik trte, vinska kraljica in predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer Stanislav Kaučič.

Trgatev so popestrili člani in članice Kluba prleških babic, po koncu trgatve pa je sledila še pogostitev in degustacija prleških vin.

Še pred brotvo so na Jeruzalemu odprli zeleno okno.


Več v Družabno