Nejc Sterniša odhaja na svetovno prvenstvo!

Gornja Radgona dobila še en športni biser

Prlekija-on.net, torek, 3. oktober 2017 ob 18:38
Nejc Sterniša

Nejc Sterniša

Med 23. in 29. oktobrom bo na španskem otoku Tenerife, kjer mimogrede živi več kot milijon prebivalcev, potekalo 10. Svetovno prvenstvo v karateju WKF za kadete, mladince in U-21. In med njimi bo tudi devetošolec iz OŠ Gornja Radgona Nejc Sterniša, ki je že z dosedanjimi dosežki postal nov športni biser Gornje Radgone in zato ne preseneča, da bo odpotoval na SP in sicer kot kadet. Nejc je bil rojen 14.2.2003, njegova življenjska pot se je začela v Gornji Radgoni, kjer je živel z mamo Nino in očetom Srečkom. Pozneje si je družina zgradila hišo v Lomanošah, kjer živijo tudi danes. Že kmalu po rojstvu je njegov oče Srečko dejal, da bo športnik, saj je shodil z osmimi meseci. In ni se zmotil, saj je fant najprej bil nogometaš, sedaj pa mu je v ospredju karate.

Po obiskovanju vrtca v Gornji Radgoni, se je vpisal v OŠ Gornja Radgona, kjer se je takoj vključil v razne športe. Seveda mu je bil najbližji nogomet kot vsakemu najstniku. "Takrat sem videl, da vpisujejo člane v karateju in sva z očetom poskusila tudi to. Po nekaj mesecih treningov in tekmovanj mi je bil ta šport zelo všeč, čeprav veliko staršev meni, da je to pretepaški šport. To ne drži, saj je to šport, kjer moraš biti fizično in psihično v njem in s tekmovalcem sploh nimaš kontakta. Uspešen sem bil v nogometu in v karateju, a sem se moral odločiti za enega od teh. Prevladal je karate, saj sem imel pri karateju dva sošolca Nejca Čurmana in Taja Cigula Kaučič s katerima smo tvorili ekipo in z njo zmagovali kar nekaj tekmovanj. Po dobrih rezultatih sem dobil tudi poziv v slovensko reprezentanco, katere sem član še sedaj", nam pove skromni fant, ki je hvaležen vsem, ki so mu doslej pomagali in stali ob strani.

V začetku njegove tekmovalne kariere je Njec imel kar nekaj trenerjev ki so mu vcepili vsak svoj doprinos. "Naj omenim vsaj nekaj trenerjev, kot so: Arnold Skuhala, Veno Jaša Grujić, Boris Mauko, še posebej pa moram izpostaviti trenerko Tamaro Ribarsko, katera me je zelo intenzivno pripravljala za tekmovanja in pozneje je to vlogo prevzel trener Predrag Grujić s katerim smo Nejc Sterniša, Kristjan Klemenčič in Blaž Klobasa, kot ekipa ml. kadeti osvojili 3. mesto na Balkanskem prvenstvu, še povsem se je zavzel zame in moje treninge, saj sem pod njegovim vodstvom osvojil dve pokalni tekmi. Ker sem hotel malo več izziva sem poiskal dodatne treninge pri trenerki Štefki Golač iz Velenja. Ob dobrih treningih obeh trenerjev Predraga Grujića in Štefke Golač sem postal državni prvak in osvojil kar nekaj turnirjev. Letos januarja sem odšel v drugi klub, v katerem je bila trenerka Štefka Golač. Ker smo si želeli klub, kateri bi deloval dobro in transparentno smo marca letos ustanovili svoj klub v katerem imamo že zdaj preko 30 tekmovalcev. Delati smo začeli kar dobro, saj smo se mnogo tega naučili od kluba v Gornji Radgoni, kjer delajo zelo dobro in pošteno".

Nejc je tako sedaj član KK Seki Sv. Jernej (Oplotnica) kjer trenira zelo vestno in marljivo in zato ne presenečajo njegovi uspehi. "Že letos sem pri kadetih zmagal na prvi pokalni tekmi ter mnogih turnirjih v Sloveniji in tujini. V Čakovcu je imela reprezentanca izborno tekmo za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu na Tenerifah. Kot že celo sezono sem tudi tokrat dokazal, da sem trenutno najboljši kadet v državi, saj sem osvojil drugo mesto med 24 kadetov iz večih držav in si s temi rezultati zaslužil, da kot kadet zastopam državo Slovenijo, svoj klub Seki Sv. Jernej, kraj Lomanoše in občino Gornjo Radgono, na SP v Španiji. Moje želje so, da na svetovnem prvenstvu osvojim čim boljšo uvrstitev, a grem vedno na zmago kot vsak športnik", nam je še povedal Nejc Sterniša o katerem se bo v prihodnje gotovo še veliko slišalo.


Več v Šport