Teden otroka v vrtcu Ljutomer

Pripravili so tudi vsakoletni jesenski kostanjev piknik s starši, kjer so starejše skupine tudi nastopile

Prlekija-on.net, sobota, 7. oktober 2017 ob 12:27
Teden otroka v vrtcu Ljutomer

Teden otroka v vrtcu Ljutomer

V našem vrtcu je z letošnjim motom tedna otroka – Povabimo sonce v vrtec sijalo na vse strani umetniške zvrsti. Vsak dan je bil poseben dan, umetniški in ustvarjalen. V ponedeljek so otroci doživljali glasbo in spoznavali različne instrumente, pojme, prepevali in poslušali zaigrano.

V torek so otroci plesali ob glasbi in animaciji plesne šole Urška. V sredo je bil dan za likovno ustvarjanje in naša bogata jesen je bila pravi motiv za to. V četrtek so otroci spoznavali dramsko igro, si ogledali lutkovne predstave in se sami poskusili v igri vlog. Popoldan je bil rezerviran za vsakoletni jesenski kostanjev piknik s starši, kjer so starejše skupine tudi nastopile. Vse je bilo obarvano s soncem, tudi naše vreme. Ker pa jesen ne more biti brez vetra, smo tudi tega doživeli na svoj način. Sladkali smo se s sadjem in slastnimi palačinkami, če pa je koga zeblo, se je prijetno ogrel z vročimi kostanji.

Zadnji dan je bil namenjen multimediji, kjer so vse skupine skušale oblikovati in posneti kratki film, ki so si ga z otroki skupaj ogledale. V dejavnosti v tem tednu smo skušali vključiti čim več staršev, ki so bili pripravljeni sodelovati. Teden namenjen otrokom, je minil. Vendar dnevi se nadaljujejo, eni so sončni, drugi deževni. Prav vsi naj bodo za otroke in namenjeni prav njim.

Zapisala: Vzgojiteljica Nada Rajtman


Več v Najmlajši