Rokometaši Velike Nedelje zmagali, Ormožani izgubili

Uvodna poraza RK Arcont Radgona, Pomurje na vrhu lestvice v 2. DRL

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. oktober 2017 ob 07:57
Arcont Radgona - Velika Nedelja

Arcont Radgona - Velika Nedelja

Z dvema porazoma so radgonski rokometaši neuspešno začeli novo drugoligaško sezono 2017/18. V 1. krogu nove sezone so igralci Arcont Radgone gostovali v Logatcu pri ekipi Kronosa. Zaradi številnih poškodb in drugih obveznosti so na tekmo odšli zelo oslabljeni, saj je bilo za igro pripravljenih le sedem igralcev ter trije vratarji. Še na zadnjem treningu pred tekmo so Radgončani doživeli šok, saj je po nerodnem padcu Matej Rojht doživel lažji pretres možganov. Zdesetkana ekipa tako ni imela veliko upanja na uspeh. Domačini so tekmo odlično začeli in si že v 15 minuti priigrali prednost sedmih zadetkov (8:1). Gostje so do polčasa sicer rezultat uspeli znižati na -5 (14:9), a v drugem delu niso mogli slediti domačinom, ki so na koncu slavili 29:19.

Nekoliko boljše, a vseeno s porazom je bilo v 2. krogu, ko je Arcont Radgona pred domačimi gledalci izgubila proti Veliki Nedelji s 29:32. Kljub porazu pa Radgončani niso razočarali svojih navijačev. Čeprav še vedno nepopolni, so prikazali borbeno igro s katero bodo v nadaljevanju sezone prav gotovo dosegali tudi zmage. Po izenačenem začetku so si gostje v 21. minuti prvič priigrali občutnejšo prednost (7:11), a so domačini s štirimi zaporednimi zadetki rezultat hitro izenačili na 11:11. Na odmor so gostje odšli z minimalno prednostjo (14:15). Tudi v drugem delu so imeli igralci Velike Nedelje ves čas rezultatsko prednost. Zadnjič je bilo izenačeno v 38. minuti (20:20), nato pa so gostje počasi višali prednost. Radgončani so se jim v 50. minuti sicer približali na vsega gol zaostanka (25:26), a izkušnje gostov so v končnici prevladale, tako da je zmaga zasluženo odšla v Veliko Nedeljo.

Pomurje premagalo Ajdovščino
Rokometaši Pomurja so v 2. krogu v domači dvorani 2. DRL premagali ekipo Ajdovščine z rezultatom 30:25 (16:13) in se povzpeli na 1. mesto po dveh krogih.

Ajdovščina je sicer prispela v Mursko Soboto brez prvega strelca Korena, ki je v prvem krogu dosegel 16 zadetkov. Kljub vsemu je zmaga Pomurja popolnoma zaslužena. Domači so odlično začeli in zaradi treh uvodnih golov Jankoviča in Jureta Hedla so domači v 6. minuti povedli z 4:0. Do 13. minute so domači držali prednost 3-4 zadetkov, ko so v dveh minutah gostje iz Ajdovščine naredili delni izid 0:3 in v 5. minuti izenačili na 7. Med 16. in 23. minuto so domači odigrali odlično in povedli z 13:7. Do konca prvega polčasa so gostje nekoliko sotpili prednost Pomurja in na odmor so rokometaši Pomurja odšli s prednostjo treh zadetkov (16:13).

V prvih treh minutah so se gostje približali na samo gol zaostanka, ko so domači ponovno z delnim izidom 4:0 v 38. minuti povišali vodstvo na 20:15. Po ponovitvi najvišje prednosti iz prvega polčasa (+6) v 41. minuti (23:17) se se gostje ponovno vrnili in znižali na 23:20. Do 48. minute so domači kontrolirali igro in vodili z 3-4 zadetki, ko so se v 50. minuti gostje nevarno približali na 26:24. Po delnem izidu 3:0 so domači v 58. minuti povedli z 29:24 in zmagovalec je bil znan. Končni izid 30:25 za domače.

Ajdovščina je v prejšnji sezoni na zadnji tekmi v Grosuplju zapravila napredovanje v 1B ligo, ker je obetalo zelo zanimivo in napeto igro. Kar so tudi igralci obeh ekip prikazali. Ponovno moramo izpostaviti zelo slabo izvajanje 7metrovk domače ekipe, saj so od petih zadeli samo tri. Zelo dobro je ponovno branil Belec, ki je zbral 8 obramb, 4 je dodal Černela. V napadu pa so zunanji igralci Gregorec (7), Jankovič (5) in Kozelj Vasja (5) odigrali odlično in skupaj dosegli več kot polovico zadetkov svoje ekipe. Odločilna pa je bila igra v obrambi, kjer so na trenutke rokometaši Pomurja prikazali obrambo, ki se je ne bi sramovala kakšna ekipa iz prve lige.

Poraz Ormoža
Rokometaši Jeruzalema Ormoža so v 5. krogu 1. NLB lige gostili ekipo Kopra in izgubili z rezultatom 28:31. Tekma je bila razburljiva od začetka do konca, razburjale pa so spet nekatere sporne sodniške odločitve. V tekmi sta si nasproti stala tudi članski (Veselin Vujović) in mladinski (Saša Prapotnik) selektor Slovenije. Po petih tekmah Ormožani na lestvici zasedajo šesto mesto s petimi točkami, na vrhu lestvice je Koper.



Izgubila tudi dekleta ŽRK Millennium
Začelo se je tudi tekmovanje v Slovenski kadetski ligi v rokometu za dekleta, kjer so igralke ŽRK Millennium iz Svetega Jurija ob Ščavnici, v domači dvorani v Radencih, pričakovano visoko klonile proti vrstnicam iz ŽRK Velenje. Gostje so slavile 25:44 (8:23). Za jurijevsko ekipo so gole dosegle: Sara Cimerman (8), Astrid Lovrec in Sara Domanjko (po 4), Tjaša Irgolič in Deja Lesjak (po 3), Špela Himelrajh, Maja Draganič in Brina Roškar (po 1). Še so igrale: Sanja Omar, Šana Dolamič, Lara Bratkovič, Veronika Horvat in Patricija Draganič (Trener: Peter Trbuc).


Več v Šport