Neznanec v strugo reke odvrgel 96 pnevmatik

Pnevmatike so bile razmetane v dolžini enega kilometra. Policisti PU Murska Sobota pa so odkrili še dva ukradena avtomobila.

Prlekija-on.net, torek, 17. oktober 2017 ob 14:44
Policisiti odkrili ukraden Audi A6

Policisiti odkrili ukraden Audi A6

Iz PU Murska Sobota so dne 14. oktobra obveščali, da je bil v Belitncih ukraden osebni avtomobil znamke Renault clio, kovinsko modre barve, letnik 2012. Danes ob 9.15 uri so policisti PP Murska Sobota v Murski Soboti našli parkiran
osebni avtomobil, ki je bil prijavljen kot ukraden.

Odvržene pnevmatike
S strani vodovarstvenega nadzornika vodotokov so bili policisti Policijske uprave Murska Sobota v ponedeljek, 16. oktobra, obveščeni o večjem številu odvrženih pnevmatik v reko Ledavo na relaciji Gančani – Bogojina.

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od 3.10.2017 do prijave v strugo reke Ledave odvrgel 96 pnevmatik, ki so bile razmetane v dolžini enega kilometra. S strani ustrezne službe so bile pnevmatike odstranjene iz struge in odložene na obrežje reke.

Policisti o zadevi še zbirajo obvestila, zato prosijo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o odvrženih pnevmatikah, da jim to sporočite na najbližjo Policijsko postajo ali na telef. št. 113 ali na anomimni telefon policije 080 1200.

Policisiti odkrili ukraden Audi A6
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so 13. oktobra 2017 ob 1.37 uri na pomurski avtocesti na počivališču Dolinsko v sklopu izvajanja poostrenega nadzora nad nedovoljenimi migracijami in čezmejni kriminaliteti, zaustavili 32-letnega državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil znamke Audi A6 bolgarskih registrskih številk. Pri podrobnejši kontroli vozila letnik 2004 je bilo ugotovljeno, da je bilo le-to ukradeno v Romuniji leta 2015 in po tatvini registrirano v Bolgariji.

Policisti so vozilo zasegli. Zoper državljana Romunije pa bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prikrivanja po 217. členu KZ-1 in Ponarejanja listin po 251. členu KZ-1, saj je imelo vozilo ponarejene listine o tehnični brezhibnosti.


Več v Črna kronika