Vaja evakuacije na OŠ Veržej

Po scenariju je ob 10.20 zagorelo v učilnici kemije, od koder se je hitro razširil dim v sosednje prostore

Prlekija-on.net, sreda, 25. oktober 2017 ob 09:03
Vaja evakuacije na OŠ Veržej

Vaja evakuacije na OŠ Veržej

V petek, 20. oktobra, je na OŠ Veržej potekala vaja evakuacije, na kateri so sodelovali gasilci prostovoljnih gasilskih društev iz Veržeja, Banovcev, Bunčan, Ljutomera in Murske Sobote ter učenci in zaposleni na šoli.

Po scenariju je ob 10.20 zagorelo v učilnici kemije, od koder se je hitro razširil dim v sosednje prostore. Nemudoma je stekla evakuacija učencev, učiteljev in drugega osebja. Ravnateljica je o požaru obvestila center za obveščanje. Na zbirnem mestu je bilo pogrešanih šest učencev in učitelj, ki se niso uspeli pravočasno umakniti na varno in so ostali ujeti v šolski zgradbi.

Na kraj dogodka so prihiteli gasilci in takoj pričeli z gašenjem požara in reševanjem pogrešanih oseb. Dva učenca, ki sta se nahajala v pritličju, so gasilci iznesli iz zgradbe, ekipa prve pomoči pa ju je ustrezno oskrbela. Ostali, ki so bili ujeti v 1. nadstropju, pa so morali počakati na prihod gasilskega avtomobila z lestvijo.

Po uspešno izvedeni vaji so gasilci učencem prikazali še gašenje požara z višine ter predstavili gasilsko opremo in vozila.


Več v Kultura in izobraževanje