Premierna predstava za otroke na ljutomerskem odru

Vsi v dvorani so neizmerno uživali in se tudi marsikaj naučili

Prlekija-on.net, četrtek, 26. oktober 2017 ob 17:25
Planet, od plastike zadet, foto: Sara Vinkovič

Planet, od plastike zadet, foto: Sara Vinkovič

Že dolgo nismo v ljutomerskem Domu kulture doživeli premiere tujega gledališča. V torek, 24. oktobra 2017 smo z velikim veseljem na odru pozdravili premierno uprizoritev otroške predstave Planet, od plastike zadet v izvedbi igralk Maje Gal Štromar in Mirjane Šajinović.

OI JSKD Ljutomer že vrsto let organizira abonma za otroke in skrbi, da profesionalna gledališča obiščejo tudi naše otroke. Tako smo letos pričeli s predstavo, ki nas vse, otroke in odrasle, ekološko osvešča. »Osnovne teme, ki se humorno in nevsiljivo prepletajo med sestricama Niko in Galo so: onesnaževanje, ločevanje odpadkov, podnebne spremembe, ogroženost določenih živalskih vrst, varčnost električne energije in vode, ekološka ozaveščenost pri izbiri materialov, zdravo življenje (npr. kolesarjenje, narava, promet), kreativno razmišljanje (kako uporabno reciklirati materiale), klic k izboljšanju kakovosti življenja - ne le materialnega, temveč tudi čustvenega in duhovnega, ki se kaže v načinu pozitivnega mišljenja.« sta dejali avtorici in igralki predstave.

Besedilo je napisala Maja Gal Štromar, režija in igra: profesionalni igralki Mirjana Šajinović in Maja Gal Štromar (v vlogah: Nika in Gala, Zabojnik Bio, Medvedek Polko, varčna žarnica Žarčivarči, Gospa Grdamisel Ropotova), kostumografija: Daliborka Maljenović Ivanišin, glasba: Iztok Cergol, scenska dela: Amanart in KD Mitri.

Vsi v dvorani smo neizmerno uživali in se tudi marsikaj naučili.


Več v Kultura in izobraževanje