Na Mestnem bregu odprli tri bivalne enote Doma Lukavci

V treh dislociranih bivalnih enotah Doma Lukavci, bo bivalo 24 stanovalcev, katerih namen je razvijati samostojnost in avtonomnost

Prlekija-on.net, petek, 27. oktober 2017 ob 10:28
Odprtje dislociranih enot Doma Lukavci

Odprtje dislociranih enot Doma Lukavci

V četrtek, 26. oktobra, so v Ljutomeru na Mestnem bregu odprli tri dislocirane bivalne enote Doma Lukavci, ki je drugi največji posebni socialno-varstveni zavod pri nas. V enotah, ki jih je zavod najel za dve desetletji, bo bivalo 24 stanovalcev, katerih namen je razvijati samostojnost in avtonomnost. V bivalnih enotah bo zanje skrbelo dvanajst zaposlenih, vodja enot pa je Suzana Žibrat.

Na otvoritvi so spregovorili direktorica Doma Lukavci, Stanka Vozlič, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Martina Vuk, predsednik skupščine Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, Samo Beričič ter podžupan občine Ljutomer Janko Špindler, ki je predstavnikom enot predal tudi darila občine Ljutomer.

V kulturnem programu so med drugim nastopali stanovalci ljutomerskih bivalnih enot, učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in člani komornega zbora Orfej. Trak so slavnostno prerezali direktorica, državna sekretarka in Albert Korez, eden od stanovalcev enote v Ljutomeru.

Enote so uredili v treh nizko-energijskih hišah na Mestnem bregu 1b, 1c in 1d, ki so se prodajale že leta 2010, a niso našle kupcev. Letos so jih v celoti prenovili.


Več v Gospodarstvo