Evakuacijska vaja na OŠ Mala Nedelja

Poudarek vaje je bil na pravilnih postopkih ob izbruhu požara in klicu na številko 112

Branko Košti, petek, 27. oktober 2017 ob 18:44
Evakuacijska vaja na OŠ Mala Nedelja

Evakuacijska vaja na OŠ Mala Nedelja

V mesecu požarne varnosti so na OŠ Mala Nedelja pripravili evakuacijsko vajo, po predpostavki, da je v prostorih šole izbruhnil požar. Glavna naloga, katero so si ob letošnji vaji zadali vodstvo šole in delavci, je bila naučiti učence šole in tudi otroke v vrtcu, kako ravnati v prvih trenutkih po nastanku požara ali ob drugi nesreči, kako pravilno in najhitreje poklicati številko 112 in kaj je ob klicu treba povedati, da se ne izgublja pomemben čas, ter kje je najhitrejša in najvarnejša pot iz šole v primeru požara ali druge nesreče.

Da je postopek evakuacije kar dobro uigran ker ga ponavljajo vsako leto, so dokazali tudi na tokratni vaji, saj so prostore šole in vrtca hitro in organizirano zapustili. Tako so z aktivnostmi lahko hitro pričeli gasilci sektorja Mala Nedelja (PGD Mala Nedelja, Radoslavci in Precetinci), ki so prispeli na mesto dogodka. Gasilci z dihalnimi aparati so pregledali prostore šole in iznesli dva lažje ranjena ter ju predali ekipi prve pomoč, ostali so izvedli zunanji in notranji napad na objekt.

Učenci in otroci so potek vaje z zanimanjem spremljali, zanimivo pa jim je bilo tudi po koncu vaje, ko so si ogledali gasilska vozila in opremo v njih, mnogi so sedli tudi v šoferske kabine. Posebno najmlajše so navdušile gasilske čelade in prav nič jih ni motilo, da so njihove glave še veliko premale za ta zaščitna pokrivala.


Več v Kultura in izobraževanje