Prikaz božično-novoletnih pogač in sladic

Tradicionalna kulinarična razstava ob Martinovanju

Filip Matko Ficko, četrtek, 16. november 2017 ob 16:59
Kulinarična razstava ob Martinovanju

Kulinarična razstava ob Martinovanju

Turistično društvo Klopotec Kapela ter Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela sta na Martinovo, 11. novembra, pripravila tradicionalno, tokrat že deveto Martinovanje, s snemanjem klopotca na Kapeli. Ob tem je bila v Vinogradniški hiši na ogled tudi priložnostna kulinarična razstava.

Kot vsako leto je kulinarično razstavo po strokovni plati pripravila znana zapisovalka kuharskih receptov Marija Fras, božično-novoletne pogače in sladice pa je pripravilo kar 22 gospodinj Občine Radenci (Terezija Arnold, Barbara Belak, Lojzka Belak, Slavica Divjak, Zalika Domanjko, Janja Fekonja, Marija Fajfar, Branka Fras, Klara Fras, Simona Karba, Marija Koren, Lojzka Lepoša, Urška Lukovnjak, Cvetka Marinič, Anica Močnik, Slavica Pirc, Marija Rihtarič, Suzana Sep, Helena Šic, Stanka Tkalec, Cvetka Vrzel in Majda Zamuda). Bili so na ogled praznični kruhki (sadni kruh z nadevom različnega sadja), vse vrste potic ter mnogovrstno pecivo, vse od medenjakov do številnih rezin, skupno kar 50 vrst kulinaričnih dobrot.

Kulinarična razstava »Božično-novoletne pogače in sladice« je bila dobro obiskana, marsikatera gospodinja pa bo pred koncem letošnjega leta lahko za svoje domače pripravila pecivo, ki ga doslej še ni pekla ter s tem naredila še večje veselje vsem doma ob praznovanju Božiča, kot tudi ob pričakovanju novega leta 2018.

Foto: Marija Fras


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje