Policija uporabila »stinger«, ki ga je voznik prevozil in s praznimi pnevmatikami nadaljeval vožnjo

40-letni voznik, doma z območja Maribora, sicer večkratni kršitelj cestnoprometnih predpisov, je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja

Prlekija-on.net, nedelja, 10. december 2017 ob 18:031
Stinger

Stinger

V nedeljo, 10. decembra, med 12.52 uro in 13.16 uro so policisti iz PU Maribor in PU Celje poskušali zaustaviti voznika osebnega avtomobila znamke Citroen Berlingo, zelene barve, kateri pa znakov ni upošteval in je pospešeno vozil v smeri Celja ter pri tem storil več cestnoprometnih prekrškov na relaciji avtoceste AC A1 med počivališčem Maribor - center in počivališčem Lopata (Celje).

"Danes okoli 13. ure so nas iz operativnokomunikacijskega centra PU Maribor obvestili, da so njihovi policisti na avtocesti poskušali pravilno ustaviti voznika osebnega vozila, ki na znake policije ni ustavil, ampak je z neprilagojeno hitrostjo vozil naprej v smeri proti Celju. Policisti postaje PP Celje in PP Celje so na avtocesti v bližini izvoza Celje Center uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev, tako imenovani »stinger«, ki ga je voznik prevozil in s praznimi pnevmatikami nadaljeval proti avtocestnemu počivališču Lopata, kjer so ga policisti ustavili. 40-letni voznik, doma z območja Maribora, sicer večkratni kršitelj cestnoprometnih predpisov, je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu policisti vozilo zasegli," so sporočili iz PU Celje.

Vse udeležence cestnega prometa, ki so zaradi vožnje voznika bili ogroženi, pa iz PU Maribor naprošajo, da se zglasijo na PPP Maribor, Ptujska cesta 117 v Mariboru ali pokličejo na tel. št. 02 450 20 30 oziroma 113.


Več v Črna kronika