Uslužbenko zaklenila v prostore menjalnice in zbežala s šest tisoč evri

Eden se je postavil pred menjalnico, drugi je iz žepa potegnil pištolo in zahteval denar

Prlekija-on.net, nedelja, 17. december 2017 ob 10:121
Zgodilo se je v soboto ponoči

Zgodilo se je v soboto ponoči

Poročali smo že o ropu menjalnice, z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca, v soboto okrog 21.52 ure vstopila v menjalnico, katera se nahaja v sklopu stavbe gostinskega lokala podjetja v Dolgi vasi. Prvi neznani storilec je stopil pred okence menjalnice, katera je bila v tem času zaprta, saj zaposlena istočasno opravlja delo v menjalnici in tudi streže goste v gostinskem lokalu.

Ko je zaposlena opazila, da pri okencu menjalnice stoji moški je odšla do menjalnice in odklenila vrata prostora menjalnice. V tem času je za njo prišel drug neznani storilec, iz žepa potegnil pištolo in zahteval denar. Zaposlena je odprla predal z denarjem, katerega je neznani storilec pobral. Po dejanju sta storilca uslužbenko zaklenila v prostore menjalnice in zbežala, oba v smeri makedamskega parkirnega prostora, kjer so bila parkirana tovorna vozila. Odnesla sta okrog 6.000 evrov v različnih valutah.

Prvi neznani storilec je bil mlajši moški močnejše postave, visok okrog 175 cm, krajše postriženih temnejših las, na glavi je imel kapo z šiltom modre barve. Oblečen je bil v zimsko jakno svetlo zelene barve s kapuco, pulover temno zelene barve, jeans hlače modre barve in obut v športne copate črne barve z belim robom. Oseba je imela v roki pištolo črne barve.

Drugi neznani storilec je bil starejši moški, visok okrog 180 cm, suhe postave, črnih las in štrlečo brado, na glavi je imel kapo s šiltom. Oblečen je bil v daljšo temnejšo jakno, hlače svetlejše barve in obut v črne čevlje.

Policisti pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o ropu, da to sporočijo na najbližjo Policijsko postajo ali tel. štev. 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.



Več v Črna kronika