Voznik, ki je na pomurski avtocesti povzročil hujšo prometno nesrečo, v pripor

Povzročitelj je prevažal osem oseb, ilegalnih prebežnikov državljanov Sirije, Iraka, Tunizije in Somalije, en, ki je bil v prtljažnem delu poškodovanega vozila, se je huje poškodoval

Prlekija-on.net, petek, 22. december 2017 ob 10:45
Razdejanje na avtocesti, foto: GB Maribor

Razdejanje na avtocesti, foto: GB Maribor

V torek smo poročali o hujši prometni nesreči na pomurski avtocesti, ki jo je zakrivil 25-letni državljan Srbije. Ta je prevažal osem oseb, ilegalnih prebežnikov državljanov Sirije, Iraka, Tunizije in Somalije. Po trčenju so voznik ter šest ilegalcev s kraja prometne nesreče poskušali pobegniti, a so jih policisti ujeli. Dva ilegalca sta ob tem bila še v prtljažnem delu poškodovanega vozila. En od njiju je v prometni nesreči utrpel hude, drugi pa lahke telesne poškodbe. Posredoval je tudi helikopter.

Iz PU Maribor so sedaj še sporočili, da je zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1 in nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu KZ-1, bil osumljeni v sredo, 20. decembra, s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.


Več v Črna kronika