Mladi glasbeniki znova navdušili na božično-novoletnem koncertu

V ospredju pesmice legendarnih skupin Abbe in The Beatles

Prlekija-on.net, petek, 22. december 2017 ob 13:50
Božično-novoletni koncert GŠ Gornja Radgona

Božično-novoletni koncert GŠ Gornja Radgona

Praktično vedno, ko kakšen koncert ali podoben dogodek pripravi Glasbena šola Gornja Radgona, v besednjaku marsikomu zmanjka superlativov. Vedno je to prava priložnost za uživanje vseh ljubiteljev glasbe in kulture sploh. In tako je bilo tudi tokrat, tik pred prazniki, ko je dobra stotnija mladih glasbenikov, skupaj s svojimi učitelji in mentorji, v avli OŠ Gornja Radgona, uprizorila še en čudovit in nepozaben tradicionalni božično-novoletni koncert. Žal se je še enkrat potrdilo, da mesto Gornja Radgona nima prave dvorane za tovrstne prireditve, kajti po eni strani se je "na odru" gnetlo na desetine mladih glasbenikov, na "tribuni" pa več sto tistih, ki so želeli prisluhniti izjemnemu večeru, kjer je glasbena mladina še enkrat potrdila, da vedo zakaj hodijo v glasbeno šolo in sploh kaj si želijo doseči.

Tokrat je v ospredju bil skupni orkester Glasbene šole Gornja Radgona (GŠ GR), a tudi drugi orkestri, skupine in solisti, vsi skupaj pa so še enkrat poskrbeli za pravo praznično vzdušje. Vse skupaj kar se je odvijalo, pa je še enkrat znova navdušilo množice prisotnih ljubiteljev glasbenega ustvarjanja. Na letošnjem koncertu, ki ga je znova povezoval Andrej Tibaut, profesor na omenjeni GŠ GR, ni bilo veliko besedičenja in govorjenja. Pa tudi ravnatelj GŠ GR, mag. Tomaž Polak, je imel le kratek pozdravni nagovor, ko je s ponosom govoril o dosežkih učencev in njihovih mentorjev, vsem skupaj pa je tudi zaželel vse dobro v letu 2018. Pozneje pa je govorila zgolj prijetna glasba, zlasti muziciranje skupnega orkestra, ki je ves čas koncerta bil na odru. Predvsem je šlo za božično in duhovno glasbo, ki je pač univerzalna govorica, ki prija tako v prazničnih kot malo manj prazničnih dneh in hitro mine. Tako je hitro kot majhni škratki minil čas, ki smo ga preživeli ob še enem odličnem kulturnem dogodku GŠ GR, v katerem smo bili priča kakšnim dvajsetim glasbenim in baletnim točkam. Pravih božičnih daril ne najdemo pod smrečico, ne da se jih kupiti v prepolnih in izropanih trgovinah; prava darila so tista, ki prihajajo iz srca, kaj pravzaprav pa to sploh je? Čas... Vzemite si ga za svoje najdražje, kajti ponuditi čas, je dati del sebe. Veliko lepega – iskrivih drobnih daril: lepih misli ter dobre glasbe so bili deležni vsi prisotni...

Kakorkoli že, poleg uvodnih "Fanfar z balkona" in pozdravu ravnatelja, je najprej Skupni orkester GŠ GR zaigral znano pesem: Thank you for the music (Abba), nato pa: "Allegre" - Komorna skupina GŠ GR: Ave verum corpus (W. A. Mozart); Skupni orkester: Across the universe (Beatles) ter Dancing queen (Abba). Po baletni točki: O holy night, pa smet Skupni orkester: Love me do (Beatles); Waterloo (Abba); Mamma mia (Abba); The winner takes it all (Abba). Spet so prišle baletke "Smrečice" in še enkrat "Allegre" - Komorna skupina GŠ GR: Carol of the Bells (M. Leontovich), čemur je sledil skupini orkester s štirimi pesmimi: Hey Jude (Beatles), Voulez-vous (Abba), ter skupaj z MPZ in MePZ GŠ GR: Feliz Navidad (I. Sunde) in We wish you a Merry Christmas. Po prihodu božička je nato koncert zaključil BIS – Skupni orkester, MPZ in MePZ GŠ GR s pesmico: Feliz Navidad (I. Sunde).


Več v Kultura in izobraževanje