Pogrešanega našli mrtvega

Gasilci, prostovoljci in ostale pristojne službe so pogrešanega Petra iskali tri dni

Prlekija-on.net, nedelja, 24. december 2017 ob 18:575
Gasilci in policijia

Gasilci in policijia

V soboto smo poročali o pogrešani osebi na območju Podlehnika, kjer so iz PU Maribor sporočili, da se v petek ni vrnil domov in je brez pojasnila odšel v neznano. Iskalna akcija je potekala že v petek od 18.17 v naselju Leskovec, v občini Videm. Iskalne akcije so se udeležili gasilci PGD Leskovec in policisti, vendar pogrešane osebe niso našli.

Z iskanjem so nadaljevali tudi v soboto od 8. ure naprej na območju Podlehnika. Gasilci PGD Podlehnik, Videm, Sela, Leskovec in Tržec so skupaj s policisti preiskali območje, vendar pogrešane osebe niso našli.

Pogrešani je v petek ob 10. uri stopil iz policijske postaje v Podlehniku, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. Posnela ga ni niti nobena nadzorna kamera na bližnji bencinski črpalki, niti se noben ni javil, ki bi ga, sicer v majhnem kraju, videl. Nikogar ni poklical, njegov telefon je bil ugasnjen, tudi nikjer drugje ni pustil nobenega sporočila.

V soboto je pogrešanega iskalo okoli 100 ljudi, policija, gasilci, sorodniki in znanci, kjer so preiskali vse bližnje vode, Dravinjo, gozdove, zapuščene vikende, ribnik, jezera, ...

Iskanje so nadaljevali tudi v nedeljo, a so iz PU Maribor sporočili, da preklicujejo iskanje osebe: "Danes ob 15.20 uri je bila pogrešana oseba najdena na območju Podlehnika". Uprava RS za zaščito in reševanje pa je medtem ob 18.18 sporočila, da so v Podlehniku gasilci PGD Podlehnik in Leskovec iz gozda prenesli mrtvo osebo in jo predali pogrebni službi.

Območje iskanja pogrešanega.


Več v Črna kronika