Hrvaški državljani vsiljivo nabirali odpadne kovine

Najprej so bili v Cvetkovcih, nato v Središču ob Dravi in ker so kršili Uredbo o ravnanju z odpadki, so postopek prevzeli delavci FURS-a

Prlekija-on.net, petek, 12. januar 2018 ob 09:17
Odpadne kovine

Odpadne kovine

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 11. januarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 12:52 so bili obveščeni o verbalni grožnji v naselju Velika Nedelja. Kršitelju je bil na kraju izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitev določb ZJRM-1. Ob 12:59 so bili obveščeni o grožnjah soseda v naselju Velika Nedelja. Zadevo so zaključili z Uradnim zaznamkom.

Ob 14:22 so bili obveščeni o vsiljivem nabiranju odpadnih kovin v naselju Cvetkovci. Državljane Republike Hrvaške in njihovo tovorno vozilo so kasneje izsledili v naselju Središče ob Dravi. V postopku je bilo ugotovljeno, da so kršili določila Uredbe o ravnanju z odpadki, zato so jih s predlogom drugemu prekrškovnemu organu in ob 16:58 predali delavcem FURS v nadaljnji postopek.

Ob 15:02 so bili obveščeni, da je iz parkirišča podgorskega pokopališča, v gozd odpeljal prazen osebni avtomobil. Na kraju so preverili dejansko stanje in okoliščine dogodka. Zadevo bodo zaključili z Uradnim zaznamkom. Ob 15:52 so bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda v kraju Mihalovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da kršitve javnega reda in miru ni bilo, zato bodo zadevo zaključili z Uradnim zaznamkom.

Ob 02:18 so bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v naselju Kajžar trčil v srno in si poškodoval osebni avtomobil. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob rednem delu bodo policisti v petek v cestnem prometu opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti, preverjali psihofizično stanje voznikov in opremljenost vozil z zimsko opremo.


Več v Črna kronika