Po pol stoletja sta Marija in Franc spet stopila pred oltar

Babici in dedku nikoli ni dolgočasno

Prlekija-on.net, petek, 19. januar 2018 ob 08:081
Marija in Franc Rola

Marija in Franc Rola

V teh ne preveč mrzlih zimskih dneh sta Marija in Franc Rola iz Zgornjih Žerjavcev, v krogu domačih in prijateljev, praznovala 50 let zakonskega življenja. Svojo »večno« zaobljubo sta po pol stoletja opravila v cerkvi Sv. Lenarta v Lenartu v Slovenskih goricah, kjer je za civilni del poskrbel župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, cerkveni obred pa je ob zahvalni maši opravil častni naddekan Martin Bezgovšek in župnik Damjan Mlinarič iz župnije Sv. Lovrenca na Pohorju.

Franc Rola se je rodil 3.7.1939 na Zg. Ročici 3, pri Sv. Ani, mami Mariji in očetu Matiji. V družini se je rodilo pet otrok. Osnovno šolo je obiskoval na Sv. Ani. Kot vsi takratni mladi fantje, je tudi on moral na služenje vojaške obveznosti. Po vrnitvi domov se je zaposlil v podjetju Konstruktor v Mariboru, kjer je delal vse do upokojitve. Marija Rola, rojena Rumpler, se je rodila 9.1.1941 na Zg. Žerjavcih 27 pri Lenartu, mami Ani in očetu Antonu. V družini so se rodili trije otroci. Osnovno šolo je obiskovala v Lenartu.

Zlatoporočenca sta se spoznala v domačem kraju, kjer sta se tudi zaljubila in se 30.12.1967 tudi poročila. Po poroki sta si začela ustvarjati skupen dom na ženini domačiji na Zg. Žerjavcih. Po dveh letih skupnega zakona se jima je rodil prvi sin Sandi. V njuno skrb in ljubeče varstvo jima je bila zaupana tudi nečakinja Renata, ki jima je kot hčerka. Leta so tekla in družina se je povečala še za enega člana, leta 1974 se je rodil sin Peter. Marija je ostala doma na posestvu, kjer je skrbela za otroke, dom in delo na kmetiji. Skrbela je tudi za svoja starša. Sin Sandi se je poročil in si ustvaril svojo družino in dom v Sp. Žerjavcih, sin Peter pa si je svojo družino in dom ustvaril na domačiji na Zg. Žerjavcih. Njuno življenje dodatno lepšajo še vnuk Tadej in štiri vnukinje, Tjaša, Larisa, Lucija in mala Ana, ki skrbijo, da babici in dedku nikoli ni dolgčas.


Več v Kultura in izobraževanje