Na občnem zboru PGD Koračice podelili zahvale za marljivo delo svojim članom

Društvo bo v tem letu organiziralo med drugim tudi gasilsko tekmovanje ter veliko vrtno veselico z Ansamblom Gadi

Ivan Trunk, ponedeljek, 22. januar 2018 ob 08:24
Občni zbor PGD Koračice

Občni zbor PGD Koračice

V soboto, 20. januarja, je potekal občni zbor PGD Koračice. Na začetku občnega zbora je predsednik Avgust Bec pozdravil vse prisotne, predstavil dnevni red ter predlagal organe občnega zbora, katere je občni zbor z dvigom rok potrdil. Kot delovni predsednik je bil izvoljen Janko Vrbančič, kateri je prevzel nadaljnjo vodenje občnega zbora.

Po njegovem pozdravu so sledila poročila v katerih je bilo povzeto celotno leto 2017 v PGD Koračice. Pa na kratko še nekaj iz poročil. Na dan 31.12.2017 je društvo imelo 216 članov, od tega jih ima 180 volilno pravico. Občnega zbora se je udeležilo 71 članov ter predstavniki 15-tih povabljenih društev/organizacij.

V lanskem letu je društvo organiziralo redni letni občni zbor, srečanje gasilk članic in veteranov GZ Sveti Tomaž (organizacija je potekala v sodelovanju z GZ Sveti Tomaž), gasilsko tekmovanje za pokal PGD Koračice ter GZ Sv. Tomaž. Kot vsako leto so organizirali tudi veliko vrtno veselico, dan pred veselico pa so sodelovali pri izvedbi otvoritve občinskega praznika, kmalu za tem pa so priredili še društveni piknik.

Kar pa se tiče investicij so v lanskem letu uspeli postaviti ograjo mimo potoka ter asfaltirati parkirišče pri mlekarni ter zamenjali del asfalta, ki je bil precej uničen.

Društvo se lahko pohvali tudi z večjim številom aktivnih desetin (pionirji, mladinci, člani in članice A in B), ki se redno udeležujejo gasilskih tekmovanj.

V preteklem letu je bilo na žalost tudi kar nekaj intervencij, ki pa so jih člani uspešno izpeljali.

Ker je letos volilno leto so v nadaljevanju z dvigom rok razrešili dosedanje organe PGD Koračice ter izvolili nove organe. Vsi organi ostajajo enaki. Na čelu društva kot predsednik ostaja Avgust Bec, poveljnik pa Boris Nidorfer.

Po končanih volitvah so predstavili še delovni ter finančni plan za leto 2018. Društvo bo v tem letu organiziralo med drugim tudi gasilsko tekmovanje, ki bo predvidoma 16.06.2018 ter veliko vrtno veselico z Ansamblom Gadi, ki bo 30.06.2018.

Na koncu je društvo podelilo še štiri zahvale za marljivo delo svojim članom, GZ Sveti Tomaž pa priznanja, obletnice ter napredovanja. V društvo so sprejeli tudi enega novega člana.

Po končanem občnem zboru je sledila večerja ter zabava z ansamblom "Zdaj".


Več v Kultura in izobraževanje