Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ostala brez vozniških dovoljenj

Voznik je imel 0,58 mg/l, voznica pa 0,60 mg/l alkohola po izdihanem zraku

Prlekija-on.net, nedelja, 11. februar 2018 ob 18:49
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem tednu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V torek, 6. februarja, ob 12.00 so v Ormožu na parkirnem prostoru obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila. Ob 14.20 so obravnavali dogodek, ko je v Lešnici voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 16.32 so bili obveščeni o prometni nesreči na Hardeku, kjer je povzročitelj z osebnim avtomobilom odpeljal s kraja, potem ko je trčil v parkirano vozilo. Ugotovljeno je bilo, da gre za povzročiteljico, katero so izsledili in zoper njo ustrezno ukrepali.

Ob 19.28 so bili obveščeni, da oseba iz okolice Ormoža po telefonu prejema SMS sporočila z elementi grožnje. Patrulja na kraju ni ugotovila elementov kaznivega dejanja, je pa bilo ugotovljeno, da ima prijaviteljica neurejene stike otroka z bivšim partnerjem. V zvezi tega bodo podali poročilo na Center za socialno delo.

Ob 06.00 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Libanji. Patrulja je na kraju ugotovila, da je udeleženec zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

V sredo, 7. februarja, ob 10:16 uri so bili obveščeni o poškodbi pluga na lokalni cesti v Strjancih. Zoper vzdrževalca lokalne ceste sledi uvedba hitrega postopka zaradi kršenja določil Zakona o cestah. Ob 12:35 uri se je na policijski postaji oglasil občan, ki je oškodovanec iz okolice Ormoža v zvezi žalitev, obrekovanja, neresničnih trditev. Napoten je bil na zasebno tožbo.

Ob 16:00 uri so na policijski postaji prejeli pisno prijavo oškodovanih stanovalcev iz večstanovanjske zgradbe v okolici Ormoža. Policisti so evidentirali kaznivo dejanje Izneverjanja po čl. 215 KZ-1 in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V četrtek, 8. februarja, ob 1:51 uri so pri skupnem poostrenem nadzoru cestnega prometa na Ptuju odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila doma iz Ptuja, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola (rezultat 0,58 mg/l alkohola po izdihanem zraku). Vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče Ptuj.

Ob 3:46 uri so prav tako na Ptuju voznici osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat 0,60 mg/l alkohola po izdihanem zraku). Tudi njeno vozniško dovoljenje bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče na Ptuju.

Ob 21.00 uri so v naselju Pršetinci obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil ter ovadba na pristojno sodišče.


Več v Črna kronika