Policisti prijeli žensko, ki je v Avstriji ukradla preko 40 tisoč evrov

V sodelovanju avstrijskih in slovenskih policistov so na mejnem prehodu Petišovci pri 53-letni hrvaški državljanki našli večjo količino denarja, 41.500 evrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. februar 2018 ob 12:50
Policija

Policija

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da so bili 9. 2. 2018 ob 17.46, s strani Centra za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje oz. avstrijskih varnostnih organov obveščeni, da zaradi tatvine 40.000 evrov iščejo hrvaško državljanko zaposleno v Avstriji. Oseba naj bi potovala z osebnim avtomobilom znamke Škoda, ki naj bi ga vozil moški.

Policisti so se uspešno vključili v akcijo in že ob 17.55 uri so bili vozilo in osebi zaustavljeni na Postaji mejne policije Petišovci, na izstopu iz države. Oba, voznik in sopotnica, sta bila hrvaška državljana.

Po temeljiti kontroli vozila in oseb je bilo v skritem delu torbice pri 53-letni ženski najdena večja količina denarja, 41.500 evrov. Obe osebi sta bili po Zakonu o nadzoru državne meje zadržani do konca postopka.

O zadevi je bil obveščen dežurni preiskovalni sodnik, ki je podal nadaljnje usmeritve. Zoper osebo ni bil podan evropski priporni nalog, ampak samo obvestilo, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v tujini, zato je bil denar zasežen, oseba pa izpuščena.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika

Pogrešana Marija Čovič

Pogrešano iskali tudi s pomočjo psov, a žal neuspešno

četrtek, 21. februar 2019 ob 18:46
Zasežena konoplja, foto: PP Ptuj

25-letniku zasegli 238 sadik konoplje

četrtek, 21. februar 2019 ob 15:05