Barbara Skuhala osvojila naslov državne prvakinje brez poraza

Ljutomerčani so prispevali tudi levji delež k naslovom klubskih državnih prvakov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. februar 2018 ob 17:50
Barbara Skuhala, foto: arhiv DP 2018 ŠZ Slovenije

Barbara Skuhala, foto: arhiv DP 2018 ŠZ Slovenije

Na Otočcu pri Novem mestu je od petka, 9. do nedelje, 11. februarja, potekalo člansko državno prvenstvo v ekipnem in posamičnem pospešenem in hitropoteznem šahu. Lep uspeh so ponovno dosegli Ljutomerčani Skuhalovi, ki so s svojo dobro igro pripomogli k uspehu pomurskega šaha.

V petek je potekalo ekipno prvenstvo v pospešenem šahu z igralnim tempom 10 minut + 5 sekund na potezo dodatka, kjer je ekipa članov ŠD Radenska Pomgrad v postavi Denis Gjuran, Matej Titan, Jernej in Luka Skuhala zasedla drugo mesto. Prvaki so postali šahisti ŽŠK Maribor.

Med članicami je ekipa ŠD Radenske Pomgrad v postavi Maja Hočevar in Barbara Skuhala zasedla prav tako drugo mesto. Prehitela ju je ekipa ŠD Kočevje Inotherm.

V soboto je potekalo posamično pospešeno državno prvenstvo in Barbara Skuhala si je priigrala naslov državne prvakinje. Od odigranih devetih partij ni doživele niti enega poraza.

V nedeljo, 11. februarja, pa je najprej potekalo ekipno državno prvenstvo v hitropoteznem šahu. Igralni čas je bil 5 minut + 3 sekunde dodatka na potezo. Članska ekipa ŠD Radenske Pomgrad v postavi Denis Gjuran, Jernej Skuhala, Matej Titan in Luka Skuhala so po odigranih devetih kolih zasedli prvo mesto in osvojili naslov klubskih državnih prvakov.

Seveda tudi ekipa članic ŠD Radenske Pomgrad v postavi Maja Hočevar in Barbara Skuhala nista po uspehu zaostali za svojimi moškimi člani in sta s prepričljivo igro brez izgubljene partije prav tako osvojili naslov državnih prvakinj v hitropoteznem šahu.

Popoldne je še potekalo posamično prvenstvo kjer je Barbara Skuhala zasedla drugo mesto. Ljutomerčanka Barbara Skuhala je bila tako z dvema osvojenima drugima mestoma in dvema osvojenima naslovoma državne prvakinje najboljša šahistka ŠD Radenske Pomgrad na državnem prvenstvu.


Več v Šport