Več prometnih nesreč zaradi snežnih razmer na cestah

S ceste je zdrsnilo osebno vozilo, čelno sta trčila avtobus in osebno vozilo ter dve osebni vozili

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. februar 2018 ob 19:05
Pred naseljem Kungota pri Ptuju sta čelno trčila avtobus in osebno vozilo, foto: PGD Talum

Pred naseljem Kungota pri Ptuju sta čelno trčila avtobus in osebno vozilo, foto: PGD Talum

Sneg, ki je v ponedeljek spet pobelil večji del države, je oviral promet, saj se je oprijemal cestišč, zaradi česar se zgodilo tudi nekaj prometnih nesreč. Ob 10.44 so v naselju Zamarkova v občini Lenart posredovali poklicni gasilci GB Maribor, ker je s ceste zdrsnilo osebno vozilo v obcestni jarek. Iz vozila so rešili osebo in iz obcestnega jarka izvlekli vozilo.

Ob 14.49 sta na cesti pred naseljem Kungota pri Ptuju, občina Kidričevo, čelno trčila avtobus in osebno vozilo. Gasilci PGD Ptuj in PGD Talum so zavarovali in počistili kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter usmerjali promet. Poškodovano voznico osebnega vozila so reševalci NMP Ptuj prepeljali v SB Jožeta Potrča Ptuj.

Ob 14.52 pa je prišlo do prometne nesreče na regionalni cesti Murska Sobota–Vaneča, v križišču Puconci-Sebeborci, občina Moravske Toplice. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulator na osebnih vozilih, nudili pomoč reševalcem, pomagali policiji pri urejanju prometa, počistili cestišče in pomagali vlečni službi. Poškodovana je bila ena oseba, ki jo je oskrbela ekipa NMP Murska Sobota in jo prepeljala v SB Rakičan.



Več v Črna kronika