Gost gostinskega lokala vznemirjal druge goste, enega je tudi udaril

Pred prihodom policistov je kršitelj zapustil kraj, vendar je bil izsleden

Prlekija-on.net, torek, 13. februar 2018 ob 08:08
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 9. februarja, ob 9:15 uri so na policijski postaji evidentirali kaznivo dejanje nasilje v družini. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba. Ob 10:13 uri je občan na PP prinesel najdeno plačilno kartico VISA SKB banke. Po uspešnem poizvedovanju so ob 13:39 uri na policijski postaji kartico vrnili imetniku.

Ob 14:26 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na parkirišču v Ormožu. Neznani voznik neznanega vozila je zaradi nepravilnega premika poškodoval tam pravilno parkirano vozilo ter odpeljal s kraja. Dogodek zaključen z uradnim zaznamkom. Ob 15:41 uri je oškodovanec na policijski postaji prijavil tatvino črnega mobilnega telefona znamke HUAWEI P10, katera se je zgodila v četrtek dne 8. 2. 2018 ob približno 2:00 uri v ptujskem karnevalski dvorani. Zadevo bodo odstopili krajevno pristojni policijski postaji Ptuj.

Ob 18:04 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije - dogodek na glavni cesti izven naselja Hajndl, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda. Ob 19:00 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije, dogodek na regionalni cesti izven naselja Hermanci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21:10 uri so bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da do poškodbe vozila ni prišlo na opisan način ter tudi ne na kraju prijave, kakor tudi ne tega dne, zaključili so z uradnim zaznamkom. Ob 1:50 uri so na regionalni cesti v naselju Žerovinci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (alkotest je pokazal 1,16 mg/l alkohola v organizmu). Na kraju je vozniku bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bodo podali obdožilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 2:25 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije, dogodek na lokalni cesti v naselju Vinski vrh, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda. Ob 4:45 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije, dogodek na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

V soboto, 10. februarja, ob 13.12 uri so bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Ugotovljeno je bilo, da je do tatvine reg. tablice prišlo ponoči na območju Ptuja. Sprejet je bil predlog za pregon kaznivega dejanja, zadeva pa bo odstopljen na Policijsko postajo Ptuj. Ob 18.27 uri so bili napoteni v Podgorce, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

V nedeljo, 11. februarja, ob 11:18 uri so bili obveščeni o verbalnem sporu sosedov v Mali vasi pri Ormožu, pri tem je kršitelj drugega udaril v ramo, tako da je le ta kasneje iskal zdravniško pomoč v zdravstvenem domu Ormož. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršenja določb ZJRM-1. Ob 16:39 so bili obveščeni o napadu psa v naselju Veličane. Na kraju je bil skrbniku izdan plačilni nalog zaradi kršenja določil zakona o zaščiti živali.

Ob 00:45 uri so v Godenincih prijeli ilegalnega pribežnika, državljana Irana, kateri je pred tem ilegalno vstopil v našo državo. Tujec je zaprosil za mednarodno zaščito in je bil po končanih postopkih odpeljan v azilni dom v Ljubljano.

V ponedeljek, 12. februarja, ob 21.25 so bili obveščeni, da v enem izmed gostinskih lokalov v Središču ob Dravi gost vznemirja druge goste. Pred prihodom policistov je kršitelj zapustil kraj, vendar je bil izsleden. Ugotovljeno je bilo, da se je nedostojno vedel do gostov v lokalu in enega tudi udaril. Kršitelju so zaradi kršitve nedostojnega vedenja na javnem kraju izdali plačilni nalog.

Ob 00.34 uri so v Žerovincih na regionalni cesti obravnavali prometno nesrečo prve kategorije, kjer je voznica z osebnim vozilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala iz vozišča. Pri tem se je z vozilom prevrnila na streho oziroma bok vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in povzročitve prometne nesreče je bil voznici izdan plačilni nalog.


Več v Črna kronika