»Kurentovanje v Mahovcih« spet navdušilo

Na tradicionalno pustno rajanje prišli skorajda vsi krajani

Prlekija-on.net, torek, 13. februar 2018 ob 08:59
Kurentovanje v Mahovcih

Kurentovanje v Mahovcih

Športno turistično društvo (ŠTD) Mahovci, vasice z nekaj več kot sto prebivalcev, je v sodelovanju z Vaškim odborom Mahovci tudi letos pripravilo tradicionalno pustno prireditev »Kurentovanje v Mahovcih«. Prireditev, ki se je pričela zgodaj popoldan, so letos s svojim obiskom počastili kurenti KUD Polanec iz Starš na Dravskem polju, ki imajo v svojih vrstah tudi člana ŠTD Mahovci Davida Habjaniča. Ob lepem zimskem vremenu se je na športnem centru v Mahovcih zbralo zelo veliko obiskovalcev, praktično več kot je v vasi prebivalcev, kateri so nestrpno pričakovali kurente. Slednji so se najprej ustavili na kmetiji Jančar, kjer so se okrepčali in pripravili za pohod po vasi. V spremstvu domačinov so se podali na športni center, kjer so jih obiskovalci že nestrpno pričakovali.

"Tam smo s skupnimi močmi odganjali zimo. Kurenti so nato izbrali tri najlepše otroške in tri najlepše odrasle maske. Povedali so, da je to bila zelo težka naloga, kajti vse maske so bile zelo lepe in bi si tudi vse zaslužile nagrado, ampak izbrati so morali samo tri. Po tem težkem delu – kurenti so se zelo potrudili, da odženejo zimo iz naše vasi - smo za obiskovalce in kurente pripravili pogostitev s pustnimi krofi. Ob slovesu z našimi prijatelji kurenti smo se dogovorili, da se ponovno vidimo naslednje leto ob istem času na istem prostoru", nam je povedala Andreja Fluher, aktivistka ŠTD Mahovci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno