Ormoškega fašenka se je kljub neugodnemu vremenu udeležilo 700 maškar

Kljub snežnemu vremenu je Ormoško pustno povorko obiskalo lepo število ljudi, med njimi tudi okrog 700 maškar

Valerija Novak, sreda, 14. februar 2018 ob 08:38
Žirijo so najbolj prepričali Mali rimljančki iz TD Sodinci

Žirijo so najbolj prepričali Mali rimljančki iz TD Sodinci

Že 41. Pustno povorko Ormoški fašenk, ki je potekala v organizaciji Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport občine Ormož je odprla domača Godba na pihala, ob njihovi glasbi so zaplesale in zavrtele mažoretne palice ormoške mažoretke, ki so se skupaj z godbeniki preobrazile v razposajeni circus. Sledil je ples kurentov nato pa predstavitev 23 skupin pustnih maškar iz Osnovnih šol, vrtcev in drugih okoliških društev.

Strokovna komisija je v kategoriji vrtcev in I. triade osnovnih šol tretje mesto dodelila Ježkom iz vrtca Sveti Tomaž, drugo mesto skupini Morje iz OŠ Središče ob Dravi, prvo mesto pa Kamenčkom in kremenčkom iz vrtca Ormož. V kategoriji 2. in 3. triade so tretje mesto zasedli Veseli godbeniki OŠ Ormož, druge so bile Središke palačinke iz OŠ Središče ob Dravi, zmagala pa je Pravljica na nebu OŠ Stanka Vraza Ormož. Prve tri skupine v teh dveh kategorijah so bile nagrajene z denarno nagrado v višini 250, 150 in 100 evrov.

Med karnevalskimi skupinami, kjer je prva nagrada znašala 350 evrov, druga 250 evrov in tretja 150 evrov, pa so žirijo najbolj prepričali Mali rimljančki iz TD Sodinci. Drugo mesto so dodelili Šalovski zimski pravljici in tretje Volnarjem Mladinskega društva Obrež. Komisija je podelila tudi dve posebni etnološki nagradi; pri šolskih skupinah je ta pripadla 9. razredu OŠ Središče ob Dravi, ki so se prelevili v Kekca in njegovo druščino, pri karnevalskih skupinah pa Zeliščarkam iz Društva gospodinj Sveti Tomaž.

Domači obrtniki so poskrbeli, da so se gledalci povorke lahko okrepčali s kuhanim vinom, krofi, domačimi medenjaki ni pa manjkalo tudi sladkorne pene za otroke.


Več v Družabno