Slavnostni sprejem za dobitnice priznanj Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije

Albina Lukner, predsednica KTPS Prlekije, ponedeljek, 14. junij 2010 ob 00:032
V petek, 11. 6. 2010, smo se zbrali člani kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije na Turistični kmetiji Žinko v Mali Nedelji v Slovenskih goricah, da bi slavnostno ponovili sprejem za letošnje dobitnice priznanj, ki se je prvotno odvijal na kongresu v Portorožu.

Na 18. kongresu poslovnih asistentk, sekretark in tajnic, ki se je letos odvijal od 20. do 22. maja v Portorožu, je Planet GV v sodelovanju z revijo Poslovna asistenca ter Zvezo klubov tajnic in poslovnih sekretarjev na slovesnosti ob koncu prvega dne razglasil že 14. tajnico/poslovno asistentko leta in ji podelil zlati znak, simbol tajnice/poslovne asistentke leta.

Letos je na tekmovanju sodelovalo 30 kandidatk, ki so se prijavile na razpis. Konec marca so se preizkusile na strokovnem testiranju. Vprašanja, na katera so odgovarjale tekmovalke, so bila sestavljena iz štirih sklopov, in sicer: slovenski jezik; strokovno delo in osnovna poslovna pismenost; znanje enega od treh tujih jezikov (angleščine, nemščine in italijanščine) ter obvladovanje informacijske tehnologije in računalniških orodij.

Naziv tajnica/poslovna asistentka leta 2010 je osvojila Natalija Zorko, članica Strokovnega kluba poslovnih sekretark in tajnic Maribor. Finalistki izbora sta bili še Irena Gačnik iz Ljubljane in Aleksandra Kovačič iz Celja.

Dvaindvajset kandidatk, ki je pri opravljanju testov pokazalo primerno raven znanja, pa je prijelo certifikat Preizkušena tajnica 2010. Med njimi je bila tudi podpredsednica Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije Suzana Grnjak iz Ljutomera. Naša Suzana je v klubu šele kratek čas in je zaposlena v podjetju Nafta-Geoterm d.o.o. iz Lendave. Testiranja za tajnico leta se je udeležila iz radovednosti, da bi preverila svoje znanje. Pri reševanju testov si je pridobila potrebno samozavest, da se bo prihodnje leto ponovno udeležila testiranja, in upamo, za udeležbo na testiranju navdušila še katero izmed kolegic.

Veseli pa smo bili tudi zlatega in srebrnega priznanja, ki sva ga na kongresu prejeli Marinka Vajda in Albina Lukner. Marinka je zaposlena na Občini Ormož in aktivna v klubu dobrih dvanajst let, za kar je dobila zlato priznanje, Albina, katera je zaposlena na Upravni enoti Ormož, pa je prejela srebrno priznanje za desetletno aktivno delo v klubu. Članstvo v klubu tajnic je kot v vseh ostalih klubih prostovoljno, zato še veliko bolj cenimo vsak trenutek, katerega porabimo člani v ta namen. V klub smo včlanjeni člani različnih izobrazb in zaposlitev, katere zanima dodatno izobraževanje in druženje v prijetni družbi doma in po svetu. Ko smo skupaj, nam je lepo, saj v družbi pozabimo na marsikateri problem.

Pri nas velja načelo: »Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, pa te ima kljub temu rad.«
(Elbert Hubbard)

O vseh naših preteklih in prihajajočih dogodkih in izkušnjah redno poročamo tudi na naši novi spletni strani: www.tajnice-prlekije.si, zato vas vljudno vabimo k ogledu.


Več v Družabno