Na smučarskih skokih v Juršincih se je pomerilo 28 tekmovalcev

Najdaljši skoki so tokrat bili dolgi 25 metrov, prireditev pa si je ogledalo okrog 400 gledalcev

Ivan Trunk, sreda, 21. februar 2018 ob 17:321
Smučarski skoki v Juršincih

Smučarski skoki v Juršincih

V nedeljo, 18. februarja, je Športno društvo Juršinci organiziralo tekmovanje v smučarskih skokih. Tekmovanje so izvedli na manjši 25-metrski skakalnici, ker je bilo premalo snega za veliko 45-metrsko skakalnico. Zaradi pretople zime in pomanjkanja snega v preteklih letih, je bilo zadnje tekmovanje v smučarskih skokih pred petimi leti. Smučanje in smučarski skoki so v Juršincih in okoliških vaseh zelo priljubljeni.

Smučarsko skakalnico na Štampohu zraven Juršincev so začeli graditi leta 1986, prvo tekmovanje pa so priredili leta 1991. Uradna otvoritev je bila leta 1993, rekord skakalnice je 45 metrov in do zdaj so organizirali okrog 22 tekem.

Na tekmovanju v smučarskih skokih je tokrat sodelovalo 28 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v tri kategorije: mladinci (3 tekmovalci), člani (19 tekmovalcev) in veterani (6 tekmovalcev). Izpeljane so bile tri serije skokov in dva boljša skoka sta štela v končni rezultat. Najdaljši skoki so tokrat bili dolgi 25 metrov.

Mladinci:
  1. mesto Jernej Polanec
  2. mesto Denis Polanec
  3. mesto Aljoša Zelenik
Člani:
  1. mesto Matej Kostanjevec
  2. mesto Matej Rižnar
  3. mesto Matjaž Lebar
Veterani:
  1. mesto Gabrijel Jelko Holc
  2. mesto Zvone Čuš
  3. mesto Matjaž Habjanič
Na koncu je Kristjan Lovrec predsednik Športnega društva Juršinci podelil pokale. Prireditev si je ogledalo okrog 400 gledalcev.​

Foto iz zraka: Matej Lovrec


Več v Šport